Decizie șocantă în cazul lui Vlad Pascu. Va fi judecat pentru ucidere din culpă

Publicat: 14 iun. 2024, 17:13, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Decizie șocantă în cazul lui Vlad Pascu. Va fi judecat pentru ucidere din culpă
Decizie șocantă în cazul lui Vlad Pascu. Va fi judecat pentru ucidere din culpă

Vlad Pascu, băiatul care a ucis alți doi tineri în accidentul din stațiunea 2 Mai, a primit astăzi un verdict important din parte judecătorilor. Noua judecătoare din procesul lui respinge cererea de schimbare a încadrării juridice a faptelor, motiv pentru care acesta va fi judecat pentru ucidere din culpă.

Vlad Pascu, verdict important

Noua judecătoare din procesul lui Vlad Pascu a anunțat vineri că respinge cererea de schimbare a încadrării juridice a faptelor, formulată de părinții lui Sebi Olariu, unul dintre cei doi studenți uciși în accidentul din august anul trecut.

Este pentru a doua oară când Judecătoria Mangalia respinge solicitarea ca Pascu să fie acuzat de omor calificat. Astfel, Vlad Pascu scapă de încadrarea juridică pentru omor calificat. Judecătoria Mangalia a considerat cererea de schimbare a încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat ca fiind nefondată și a respins-o vineri, 14 iunie.

Următorul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru 21 iunie, la ora 10:00.

„Judecătoria Mangalia (…) respinge ca neîntemeiată cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de părţile civile Olariu Mihaela, Olariu Valentin, Olariu Maria – Selena, Olariu Maria, Olariu Marin, Tănase Andreea, Dinu Gabriela, prin avocat Ganea Daniela.

Repune cauza pe rolul instanţei şi fixează termen de judecată la data de 21.06.2024, ora 10,00, cu citarea părţilor şi a martorului Radu Gabriel, propus de părţile civile, inclusiv telefonic. Cu cale de atac o dată cu fondul cauzei. Pronunţată prin punerea prezentei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, astăzi 14.06.2024”, se arată în soluţia pe scurt dată de Judecătoria Mangalia.

La termenul anterior, pe 7 iunie, au fost audiați părinții victimelor, alte rude ale acestora, precum și martori, timp de mai multe ore. Judecătorul a menționat că are nevoie de timp pentru a delibera asupra solicitării avocatului victimelor privind schimbarea încadrării juridice, stabilind astfel termenul din 14 iunie.

Prima cerere de schimbare a încadrării juridice a faptelor de care este acuzat Vlad Pascu a fost înaintată în aprilie, la cel de-al treilea termen al procesului.

În cadrul acelei ședințe, avocatul care îi reprezintă pe părinții Robertei Dragomir a solicitat ca Pascu să fie judecat nu pentru ucidere din culpă, ci pentru omor calificat, argumentând că gravitatea faptelor impune o astfel de reîncadrare. Cu toate acestea, judecătoarea Ancuța Popoviciu a respins cererea, considerând-o neîntemeiată.