Vlad Pascu, față în față cu părinții victimelor. Mărturii cutremurătoare: „Am venit să îi cumpăr mașină, dar i-am luat cavou”

Publicat: 07 iun. 2024, 19:00, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Vlad Pascu, față în față cu părinții victimelor. Mărturii cutremurătoare:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Pascu a ajuns, din nou, față în față cu părinții tinerilor pe care i-a accidentat mortal în stațiunea 2 Mai. Aceștia i-au cerut  noii judecătoare din proces să modifice încadrarea juridică din ucidere din culpă în omor calificat și au făcut mărturii cutremurătoare despre copiii lor.

Vlad Pascu, confruntare cu părinții îndoliați

Vlad Pascu a ajuns din nou în fața părinților victimelor celor doi tineri pe care i-a ucis anul trecut. În cursul zilei de vineri, 7 iunie, la Judecătoria Mangalia a avut loc un nou termen în Dosarul 2 Mai, unde se cere schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat.

Părinții Robertei și ai lui Sebi au vorbit, în fața lui Vlad Pascu, despre cât de dureros a fost când au primit vestea și cum s-a schimbat viața lor de când au pierdut tot ce aveau mai scump. În tot acest timp, tânărul privea în gol și nu a avut curajul să confrunte familiile îndurerate.

Mama Robertei spune că își dorea mult să îi cumpere fiicei sale o mașină și muncise pentru ea în străinătate, dar cu banii a ajuns să construiască un cavou. A primit vestea de la pompe funebre, deși trăia cu impresia că se va întâlni luni cu copilul ei, la mare.

Sora Robertei este traumatizată, nu mai poate dormi fără lumină aprinsă și se gândește neîncetat la cele întâmplate.

„Am aflat de la pompe funebre din Mangalia. N-am vrut să cred… Eu sunt ultima persoană care a văzut-o pe Roberta mea în sac, nici măcar îmbrăcată, în coșciug. Mi-au trimis coșciugul acasă.

Venisem cu bani din Germania să îi cumpăr mașină, pentru că luase permisul de conducere, dar i-am luat cavou. Sunt 294 de zile astăzi…. de când e și el arestat.

Sora mea m-a anunțat la 6 și 15 minute că fata mea a murit, viața mea s-a schimbat. Ultimele cuvinte au fost: Pa mami, ne vedem luni! Luni urma să ne vedem la mare. Roberta a venit acasă într-un coșciug sigilat, iar cei de la pompe funebre ne-au pus că nu poate fi îmbrăcată.

Nu pot descrie în cuvinte cum a fost afectată viața noastră. Sora ei nu poate dormi fără lumină, doarme cu televizorul aprins, iar părinții mei care au crescut-o plâng întruna, mai ales tata. Nepotul și surorile mele sunt la fel de afectați”, a spus mama Robertei, în fața instanței.

Mihaela Olariu, mama lui Sebi, spune că viața lor nu mai e deloc la fel. Tot ce fac acum este să își viziteze fiul de trei ori pe zi, singura activitate care le mai alină dorul de când au pierdut tot ce aveau mai de preț.

„Sebi era totul pentru noi, veselia din casa noastră, el venea cu propunerile pentru orice-filme, vacanțe. Fiica noastră îl idolatriza, era numai veselie când era el acasă, voia să devină regizor.

Viața mea chiar era perfectă, chiar dacă nu aveam bani să îi învârtim cu lopata, aveam fix cât ne trebuiau ca să le oferim copiilor o vacanță sau chiar două.

Noi acum nu mai avem o viață, eu una mă consider un mort care umblă. Singurul moment în care mă simt cât de cât bine este când merg la Sebi, nu la cimitir, noi mergem la Sebi.

O facem de trei ori pe zi, seara ne strângem toți acolo, prietenii noștri, prietenii lui. Nu contează că plouă, că ninge, că e cald, noi acolo suntem”, a spus Mihaela Olariu, mama lui Sebi.

Ce se întâmplă cu dosarul lui Vlad Pascu

Judecătoria Mangalia a stabilit vineri un nou termen de judecată pentru 14 iunie în cazul lui Vlad Pascu, acuzat de producerea accidentului tragic de la 2 Mai, care a dus la moartea a doi tineri. În cadrul audierilor, desfășurate pe parcursul a mai multe ore, au fost interogați părinții victimelor, alte rude ale acestora, precum și martori oculari.

Judecătorul a anunțat că are nevoie de timp suplimentar pentru a delibera asupra cererii de schimbare a încadrării juridice a faptei, decizie crucială pentru evoluția procesului. Prin urmare, a amânat pronunțarea unei hotărâri până la următoarea ședință de judecată programată pentru 14 iunie.

„Având nevoie de timp pentru a delibera asupra cererii de schimbare a încadrării juridice a faptei pentru care este cercetat inculpatul, amână pronunţarea la data de 14.06.2024”, se arată în soluţia pe scurt a judecătorului.

Tatăl lui Sebastian, unul dintre tinerii decedați în accident, și-a exprimat speranța că Vlad Pascu va primi o pedeapsă de peste 15 ani, considerând că aceasta ar fi justă. El speră că, după audieri, judecătoarea va face dreptate și va pronunța un verdict corect.