Decizie șocantă în cazul mamei lui Vlad Pascu. Scapă de controlul judiciar

Publicat: 04 iun. 2024, 19:50, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Decizie șocantă în cazul mamei lui Vlad Pascu. Scapă de controlul judiciar
sursa: google

Miruna Pascu, mama tânărului care a produs un accident mortal în vara anului trecut, în stațiunea 2 Mai, a primit astăzi un verdict șocant. Femeia a scăpat, în final, și de controlul judiciar. Decizia a fost luată marți de Tribunalul București, însă nu este una definitivă.

Miruna Pascu scapă de control judiciar

Mama lui Vlad Pascu a primit astăzi o veste importantă. Inițial, Miruna Pascu s-a aflat sub arest preventiv, după care a fost plasată în arest la domiciliu. Mai apoi, femeia a fost lăsată liberă, sub control judiciar, dar se pare că astăzi a scăpat și de această măsură.

Decizia a fost luată marți de Tribunalul București, însă nu este definitivă. Conform procurorilor DIICOT, mama lui Vlad Pascu, tânărul drogat, care a lovit mortal o fată și un băiat, „a exercitat presiuni de natură să constrângă moral o persoană, pentru a o determina să nu dea declaraţii de martor sau să facă declaraţii mincinoase, într-o cauză instrumentată de către DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa privind săvârşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu”.

Cât despre Ioana Ancuța Popoviciu, fosta judecătoare din procesul lui Vlad Pascu, și-a primit și ea astăzi sențina. Femeia este acuzată de Inspecția Judiciară de abatere disciplinară cu consecințe grave. Mai exact, maniera ei de a conduce procesul tânărului este considerată una „neprofesionistă”, motiv pentru care va fi sancționată.

„Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la studiul dosarului şi pregătirea judecăţii, maniera aparte, neprofesionistă de conducere a unui proces, chiar dacă anterior judecătorul a fost sancţionat pentru aceeaşi abatere disciplinară, încălcarea principiului contradictorialităţii şi a principiului soluţionării cauzei cu celeritate, refuzul de a pune în discuţie la momentul procesual stabilit de lege a cererilor şi excepţiilor care vizau extinderea cadrului procesual, dispunerea de măsuri care nu au aplicabilitate în procesul penal”, arată unele acuzații.

De asemenea, Inspecția Judiciară a mai sancționat judecătoarea și pentru „dispunerea unor soluţii fără furnizarea unei motivări care să fundamenteze soluţia şi să expliciteze raţionamentul logicojuridic al magistratului, nesocotirea dispoziţiilor procesuale care reglementează judecata în cameră preliminară şi în primă instanţă”.