Vlad Pascu, încă două luni în spatele gratiilor. Judecătoria Mangalia i-a respins din nou cererea de plasare în arest la domiciliu

Publicat: 03 iun. 2024, 19:16, de Cristina Cohuț, în ACTUALITATE , ? cititori
Vlad Pascu, încă două luni în spatele gratiilor. Judecătoria Mangalia i-a respins din nou cererea de plasare în arest la domiciliu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Judecătoria Mangalia a decis că Vlad Pascu, șoferul drogat implicat în tragicul accident rutier din 2 Mai anul trecut, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei, va rămâne în arest preventiv pentru următoarele 60 de zile.

Cererea lui Vlad Pascu de a fi plasat în arest la domiciliu a fost respinsă pentru a doua oară de către Judecătoria Mangalia. Ba mai mult, instanța a luat o măsură și mai drastică, prelungindu-i arestul preventiv cu încă două luni.

Decizia poate fi contestată în următoarele 48 de ore.

Pe 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunţat că Vlad Pascu, domiciliat în Bucureşti, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și părăsirea locului accidentului.

„În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului.

În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani).

De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, au transmis la acea dată procurorii.

Vlad Pascu le-a cerut scuze părinţilor tinerilor ucişi

În fața părinților victimelor, Vlad Pascu și-a exprimat regretul și și-a cerut scuze, spunând că și-ar fi dorit să facă acest lucru anterior, dar nu i s-a permis să intre în contact cu părțile implicate în dosar.

„Le cer scuze părinților. Am mai vrut să o fac, dar nu am voie să iau legătura cu părțile din dosar. Am probleme de sănătate, probleme la un rinichi. Mi-au fost refuzate cereri de a ieși din penitenciar, una pentru a merge la dentist, cealaltă pentru a fi consiliat de specialiștii Agenției Naționale Antidrog. Am venit cu tata la Constanța cu două zile înaintea accidentului. Tocmai revenisem din Olanda, iar prietenii m-au sunat să mă invite la o petrecere în Vama Veche.

După ce am petrecut, am plecat spre Constanța, pentru că nu aveam cazare în Vama Veche. Nu ar fi trebuit să fac acest lucru, dar nu mă așteptam să fie cineva la acea oră pe drum”, a declarat Vlad Pascu.

Vlad Pascu: „Promit să respect toate măsurile în arest la domiciliu”

Vlad Pascu a promis să respecte toate măsurile impuse în cazul în care ar fi plasat în arest la domiciliu și își asumă că va fi eventual condamnat, dar crede că timpul petrecut acasă i-ar oferi oportunitatea de a lua decizii în legătură cu viitorul său.

”Promit să respect toate măsurile în arest la domiciliu. Știu că mă voi întoarce condamnat, dar timpul petrecut acasă m-ar ajuta să decid ce voi face. În penitenciar, mama mea a făcut cerere să fiu consiliat de Agenția Națională Antidrog, dar pentru că nu sunt condamnat, solicitarea a fost respinsă”, a spus Vlad Pascu, în declarația de la instanța din Mangalia.