Decolare costisitoare: Ryanair majorează biletele cu 10%

Ryanair, cunoscută drept una dintre cele mai populare companii aeriene low-cost, a făcut un anunț care va influența semnificativ planurile de călătorie ale pasagerilor săi pentru sezonul estival.

CEO-ul companiei, Michael O’Leary, a dezvăluit că prețurile biletelor vor crește cu 10% față de anul anterior, o schimbare determinată de provocările logistice și limitările de capacitate cu care se confruntă industria aviatică.

Această creștere este atribuită întârzierilor în livrarea de avioane noi de către giganţii aeronautici Boeing și Airbus.

Problemele de producție ale Boeing au devenit publice după ce Administrația Federală a Aviației (FAA) a intervenit în urma unui incident cu un avion Boeing 737 Max 9, determinând suspendarea temporară a zborurilor pentru 171 de avioane operate de Alaska Airlines și United Airlines.

Aceste măsuri reflectă preocupările serioase privind controlul calității și siguranța zborurilor, contribuind la dificultățile cu care se confruntă Ryanair în încercarea de a-și extinde flota și de a răspunde cererii crescute din partea călătorilor.

În același timp, Airbus se confruntă cu propriile provocări, deoarece peste 1.000 de motoare Pratt & Whitney trebuie scoase din circulație pentru inspecții de siguranță.

Complicațiile au redus semnificativ capacitatea de zbor a Ryanair, forțând compania să revizuiască negativ estimările privind numărul de pasageri.

Deși Ryanair speră să primească între 40 și 45 de noi avioane Boeing până la sfârșitul lunii martie, întârzierile actuale și incertitudinile din piață sugerează că pasagerii ar trebui să se aștepte la costuri mai ridicate pentru călătoriile aeriene din perioada estivală.

Creșterea prețurilor nu numai că va afecta bugetul călătorilor, dar ar putea, de asemenea, să reconfigureze planurile de vacanță ale multora. Impactul industriei aeronautice asupra accesibilității călătoriilor în întreaga lume este unul considerabil.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Laura Kövesi: „Nu există țară curată în Europa”. România, pe locul...

Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, spune că în Europa „nu există nicio țară curată”, iar, până la urmă, țările din Estul Europei...

Cele 66 de țări interzise pentru turiști: Statele care au intrat...

Lumea călătoriilor este în continuă schimbare, iar în ultimii ani, pe măsură ce conflictelor și amenințărilor de securitate s-au intensificat, tot mai multe destinații...