Tragedie la Spitalul Târgu Cărbunești din Gorj. Defecțiuni la stația de oxigen folosită de pacienții Covid-19 / Update: 4 persoane au murit

Vineri, la nivelul județului Gorj a fost activat Planul Roșu de Intervenție, după ce stația de oxigen de la Spitalul Târgu Cărbunești s-a defectat. Din primele informații, la unitate sanitară există 4 decese în urma acestui incident. Se analizează circumstanțele acestora.

UPDATE 4. A mai fost înregistrat un deces in rândul pacienților transferați de la Spitalul Târgu Cărbunești. Este vorba despre o femeie în vârstă 62 de ani. A fost adusă în stare gravă la SJU, intubată și cu saturație mică de oxigen. In cursul după amiezii, a suferit un stop cardiac și nu a răspuns la manevrele de resuscitare efectuate de medici.

UPDATE 3. Conform ultimelor informații, trei persoane ar fi decedat în urma tragediei care a avut loc vineri în Gorj.

O pacientă transferată de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti la Spitalul Judeţean Târgu Jiu a murit, afirmă prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu. El arată că unitatea medicală de la Târgu Cărbuneşti a redevenit funcţională după încărcarea instalaţiei de oxigen, iar unii pacienţi care sunt în stare stabilă şi au fost mutaţi la alte spitale sunt readuşi aici.

Prefectul judeţului Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat, pentru News.ro, că a numit o comisie să cerceteze ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Târgu Cărbuneşti. 

UPDATE 2. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au fost informaţi, vineri dimineaţa, în timp ce erau în control la secţia ATI a Spitalului Târgu Cărbuneşti, despre faptul că este o problemă la alimentarea cu oxigen şi că personalul unităţii medicale încearcă să remedieze defecţiunea, a informat purtătorul de cuvânt al ISU, Florin Chisim. Potrivit acestuia, echipe ale DSP verifică zilnic secţiile ATI din spitale.

UPDATE 1. Pacienții au fost transferați la Spitalul Județean de Urgență Tg. Jiu, la Spitalul Orășenesc Rovinari și la UPU Spital Craiova.

Ministerul Sănătății a fost anunțat despre o defecțiune la instalația de oxigen de la nivelul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești. Din primele informații deținute, la nivelul unității sanitare sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI.

Din cadrul ISU Gorj se deplasează în sprijin 2 autospeciale pentru transport victime multiple și 4 ambulanțe SMURD, cu 16 butelii cu oxigen.

Totodată, din județele limitrofe acționează următoarele resurse:

ISU MH – 3 ambulanțe SMURD
ISU HD – 1 autospecială pentru transport victime multiple
ISU DJ – 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 ambulanță SMURD
ISU VL – 1 microbuz, 2 ambulanțe SMURD.

Mijloacele dislocate transportă în total 67 butelii de oxigen.

Misiunea este în dinamică.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a discutat cu șeful DSU, Raed Arafat și cu directorul DSP Gorj, iar o echipă a DSP Gorj se află la fața locului.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole