Demiteri la vârful armatei ruse. Trupele invadatoare se retrag din Herson și Harkov

După o serie de înfrângeri din partea Forțelor de Apărare Ucrainene, Rusia a schimbat din nou comanda grupării forțelor armate implicate în invazie. Acest lucru a fost raportat de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei duminică, 11 septembrie.

Aceasta notează că conducerea grupării occidentale a forțelor armate ale Federației Ruse a fost îndepărtată din cauza înfrângerilor zdrobitoare generate de contra-ofensiva forțelor de apărare ucrainene.

„Pentru a restabili „echilibrul conducerii” grupării, aceasta va fi coordonată de comandantul grupului de trupe „centru”, generalul locotenent Alexander Lapin, împreună cu statul major al acestuia. În prezent, statul major operativ al „centrului” s-a mutat de la Lugansk la postul de comandă al grupării vestice”, se arată în raport.

Pe 9 septembrie, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că Forțele de Apărare au lansat o contraofensivă în regiunea Harkov.

În ultimele zile, aproximativ două mii de kilometri pătrați de teritoriu ucrainean au fost eliberați de sub ocupația rusă.

La 11 septembrie, ocupanții ruși s-au retras din pozițiile lor în unele așezări din regiunea Herson și, deasemenea, au fugit de contraofensiva forțelor armate ale Ucrainei în direcția Harkov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...