Deputat PNL: „Extinderea supravegherii agresorilor prin brățări electronice este absolut necesară”

Proiectul de lege privind monitorizarea agresorilor prin brățări electronice purtate la gleznă va intra săptămâna viitoare în dezbaterea Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, care este for decizional asupra documentului.

Proiectul, inițiat de liberali, prevede obligația pentru cei urmăriți pentru fapte de agresiune de a păstra o distanță prestabilită față de victime. Deputatul PNL, Ioan Cupșa, a precizat că în comisie se vor dezbate și amendamente care vizează ca ordinul de protecție să devină operațional din 2022, iar măsurile preventive și executarea pedepselor să fie aplicate din 2025.

Extinderea supravegherii agresorilor prin brățări electronice este absolut necesară”, mai spune deputatul PNL.

Ioan Cupşa a mai evidențiat, potrivit Radio România Actualități, că „nevoia este presantă, violenţa fizică îndreptată împotriva persoanelor apropiate, a persoanelor din familie este, din păcate, un fenomen social pe care nu îl putem nega şi care ia amploare de la o zi la alta”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Afacerea “CÂINELE FĂRĂ STĂPÂN” la vârful Curții de Conturi a României

Sorin Lazăr, consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României, este acuzat de mai mulți iubitori de animale că ar fi tras...