Deputat PNL: „Extinderea supravegherii agresorilor prin brățări electronice este absolut necesară”

Proiectul de lege privind monitorizarea agresorilor prin brățări electronice purtate la gleznă va intra săptămâna viitoare în dezbaterea Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, care este for decizional asupra documentului.

Proiectul, inițiat de liberali, prevede obligația pentru cei urmăriți pentru fapte de agresiune de a păstra o distanță prestabilită față de victime. Deputatul PNL, Ioan Cupșa, a precizat că în comisie se vor dezbate și amendamente care vizează ca ordinul de protecție să devină operațional din 2022, iar măsurile preventive și executarea pedepselor să fie aplicate din 2025.

Extinderea supravegherii agresorilor prin brățări electronice este absolut necesară”, mai spune deputatul PNL.

Ioan Cupşa a mai evidențiat, potrivit Radio România Actualități, că „nevoia este presantă, violenţa fizică îndreptată împotriva persoanelor apropiate, a persoanelor din familie este, din păcate, un fenomen social pe care nu îl putem nega şi care ia amploare de la o zi la alta”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...