Deputați din Republica Moldova reținuți pentru corupție

Doi parlamentari moldoveni au fost reținuți după ce au primit mită din partea politicianului pro-rus Ilan Șor, deja condamnat și fugit din țară. El voia să îi convingă pe parlamentari să susțină alte partide.

Alexandr Nesterovschi este unul dintre deputații reținuți. El a fost mituit pentru a se alătura unei „mișcări apolitice” cu care avea legătură partidul lui Ilan Șor. Deputatul ar fi primit cinci milioane de lei pe lună, pe lângă banii pentru schimbarea partidului, potrivit procurorilor.

Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova: „A acceptat un «salariu» de cinci mii de dolari pe lună ca să părăsească grupul parlamentar din care făcea parte cu scopul de a forma un nou grup parlamentar din cinci deputați care să acționeze în interesul lui Ilan Șor și al grupului criminal condus de el”.

Nesterovschi ar fi încercat să o corupă și pe lidera unui partid pro-european, scopul fiind ca noua formațiune să urmeze interesele lui Ilan Șor.

Arina Spătaru, președinta ALDE Moldova: „Timp de cinci luni, Șor credea că Arina Spătaru a fost cumpărată cu banii lui. Șor credea că partidul ALDE a fost creat la indicațiile lui. Asta a fost misiunea noastră, să arătăm și să documentăm cum Șor, finanțat de Kremlin, își crește partide în Republica Moldova”.

Moldovenii îl consideră pe Ilan Șor omul lui Vladimir Putin de la Chișinău. El a fost condamnat la 15 ani de închisoare, după ce a fost implicat într-o fraudă de un miliard de dolari, însă a fugit din țară.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole