Deputatul Dragoş-Petruţ Bârlădeanu, apropiat al lui Marian Oprișan, părăsește grupul parlamentar PSD

Războiul dintre baronul de Vrancea, Marian Oprișan, și PSD intră într-o nouă etapă: deputatul Dragoş-Petruţ Bârlădeanu și-a anunțat demisia din grupul parlamentar PSD. Bârlădeanu a fost timp de opt ani mâna dreaptă a lui Oprișan în Consiliul Județului Vrancea, fiind cercetați împreună pentru abuz în serviciu.  

Cererea de demisie a lui Bârlădeanu a fost pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

„Acesta menţionează că, începând din data de 22 octombrie, nu va mai fi membru al grupului parlamentar al PSD, din care şi-a dat demisia, şi va face parte din grupul deputaţilor neafiliaţi”, susține Agerpres.

Dragoş-Petruţ Bârlădeanu a fost ales deputat, în 2016, pe listele PSD Vrancea. Anterior, între 2008 – 2016, a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea. În perioada în care a ocupat această funcție afost cercetat de DNA, împreună cu Marian Oprișan (președinte al CJ Vrancea) și Nicușor Halici (directorul Direcției de Dezvoltare din CJ Vrancea). În 2018, DNA a decis clasarea dosarului în care cei trei erau acuzați de abuz în serviciu de reprezentanții societății de transport SC Vastrans SRL.

După ce a pierdut, pe 27 septembrie, alegerile pentru un nou mandate de președinte al CJ Vrancea, Oprișan a încercat să se impună primul pe lista PSD pentru Senat. Conducerea națională a social – democraților l-a invalidat și a transmis o altă listă, pe care nu figurează nici baronul de Vrancea, nici mâna sa dreaptă, Bârlădeanu.

Pe noua listă, PSD Vrancea i-a înscris, la Senat, pe Angel Tîlvăr, Cristian Dumitrescu și Lauriana Ailincuței iar la Camera Deputaților: Nicușor Halici, Elena Stoica, Laurențiu Marin și Vasile Cranariu.  

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole