Deputatul PSD, Alin Chirilă, cere oprirea sprijinului României faţă de Ucraina după scandalul dragării canalului Bâstroe

Publicat: 21 feb. 2023, 08:59, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Deputatul PSD, Alin Chirilă, cere oprirea sprijinului României faţă de Ucraina după scandalul dragării canalului Bâstroe
Sursă foto: captură Youtube

Deputatul PSD Alin Chirilă cere oprirea sprijinului României faţă de Ucraina până când aceasta se va conforma convenţiilor internaţionale privind Delta Dunării.

”ROMÂNIA trebuie să REACŢIONEZE cât se poate de FERM faţă de lucrările ilegale făcute de Ucraina pe Canalul_Bâstroe. Este de-a dreptul revoltător ce face Ucraina, după tot sprijinul primit din partea ţării noastre! Este o sfidare la adresa_României şi a românilor! Şi nu e prima! Amintiţi-vă de Legea minorităţilor care interzice practic învăţământul în limba maternă pentru comunitatea românească din Ucraina. Războiul cu Federaţia Rusă nu poate fi folosit ca scuză pentru aceste acţiuni anti-româneşti! România trebuie să suspende orice formă de sprijin pentru Ucraina până când Kievul se conforma convenţiilor internaţionale privind Delta_Dunării. Cu astfel de comportamente Ucraina nu are ce căuta în Uniunea Europeană! Să înveţe întâi să se comporte ca stat european înainte de a cere să devină membru al Uniunii Europene! În UE ne respectăm vecinii şi ne onorăm obligaţiile din convenţiile europene şi internaţionale. Ucraina încă nu a înţeles acest lucru!!!”, afirma deputatul social-democrat luni, Alin Chirilă, în postarea iniţială potrivit Observator.

Însă, postarea sa inițială a fost editată. Ulterior, deputatul, Alin Chirilă a precizat că apartenența la UE a Ucrainei vine cu o serie de obligatii, inclusiv respectarea vecinilor, a principiilor și a tratatelor internationale.

„(…) Amintiți-vă de Legea minorităților care interzice practic învățământul în limba maternă pentru comunitatea românească din Ucraina. Războiul cu Federația Rusă nu poate fi folosit ca scuză pentru aceste acțiuni anti-românești și anti-europene! Apartenența la UE a Ucrainei vine cu o serie de obligații, inclusiv respectarea vecinilor, a principiilor și a tratatelor internaționale. În UE ne respectăm vecinii și ne onorăm obligațiile din convențiile europene și internaționale. Ucraina încă nu a înțeles acest lucru!!!”.