Deputat USR cere verificarea averii șefului DNA, Marius Voineag

Deputatul Emanuel Ungureanu din partea USR a solicitat Agenției Naționale de Integritate (ANI) să efectueze o verificare amănunțită a averii procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Marius Voineag. Ungureanu a depus o sesizare la ANI, susținând că declarațiile de avere ale lui Voineag ridică semne de întrebare, iar acestea ar trebui clarificate în interesul transparenței și integrității.

Potrivit declarației lui Ungureanu, printre bunurile declarate se află numeroase terenuri, apartamente și conturi bancare, dar și o petrecere de botez evaluată la 500.000 de lei, adică 100.000 de euro. Deputatul USR a exprimat îngrijorarea că aceste sume considerabile ar putea proveni din surse suspecte și ar putea fi asociate cu o posibilă taxă de protecție. Ungureanu a subliniat că este esențial ca Marius Voineag să ofere explicații clare cu privire la aceste aspecte și să servească ca exemplu de integritate și moralitate în funcția sa de șef al DNA.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu depune la Agenția Națională de Integritate o sesizare care îl vizează pe șeful DNA Marius Voineag, în București, 12 februarie 2024. Inquam Photos / George Călin

De asemenea, Ungureanu a adus în discuție activitatea lui Voineag în ceea ce privește clasarea unui dosar de corupție ce viza doi generali SRI. Acesta a sugerat că există o posibilă legătură între petrecerea de botez cu daruri și acoperirea unor figuri importante din cadrul Serviciului Român de Informații. Deputatul a solicitat ANI să efectueze o verificare riguroasă și promptă a sesizării sale.

„Domnul Voineag trebuie să fie un exemplu de integritate, un exemplu de moralitate. Deocamdată, din declarațiile lui nu este foarte clar care este sursa unor sume de bani din această declarație de avere impresionată și pentru un bugetar de lux”, a declarat Emanuel Ungureanu într-un comunicat al USR.

Ungureanu a apelat la ANI să rezolve cât mai rapid această sesizare, evidențiind importanța clarificării situației pentru menținerea încrederii publice în instituțiile statului. ANI este acum responsabilă să analizeze informațiile furnizate și să decidă asupra demersurilor ulterioare în urma sesizării depuse de deputatul USR.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole