Descindere surpriză în România a șeful KazMunaiGaz și patron al Rompetrol

Șeful KazMunaiGaz și totodată patronul Rompetrol, Magzum Mirzagaliev, a efectuat recent o vizită în România cu un scop bine definit.

„A vizitat România ca să renegocieze taxa de solidaritate”

Publicația kazahă Ratel a semnalat recent faptul că Magzum Mirzagaliev, șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, a vizitat România ca să renegocieze taxa de solidaritate.

„În cazul României, vorbim de confiscarea a 60% din profitul net dacă acesta depășește cu 120% profitul net mediu al companiei în 2018-2021. Ținând cont de faptul că în 2020 și 2021, activele românești au generat pentru KMG pierderi de 198,6 milioane dolari, respectiv 186,8 milioane dolari, profitul de 161 milioane dolari din primele trei trimestre ale anului trecut (ultimele date disponibile) reprezintă o felie atractivă pentru autoritățile fiscale din România”, scrie Ratel.

Totodată, publicația kazahă mai susține că KMG este cel mai mare contribuabil al țării până la sfârșitul anului 2022, iar Kazahstanul furnizează României petrol la cel mai mic preț, față de toate celelalte destinații europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...