Descinderi de amploare în industria lemnului

Descinderi în industria lemnului! Poliţiştii din cadrul I.P.J. Suceava, alături de reprezentații Gărzii Forestiere Suceava, au descins în bazinule forestiere Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc. Controalele nu s-au terminat prea bine pentru operatorii econimici, care au fost amendați.

În urma controalelor au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 171/2010 în valoare de 56.000 lei. Totodată, controalele s-au soldat și cu confiscarea lemnului.

Este vorba, mai exact, de 178 metri cubi material lemnos în valoare de cca. 46.000 lei, arată autorităţile.

Vizați de controale au fost trei operatori economici de profil. Autoritățile au verificat 6 avize electronice şi din analiza datelor înregistrate în aplicaţia informatică pe linie de silvicultură SUMAL 2.0., s-a stabilit faptul că cei trei operatori economici au primit in depozitele societăţilor cantitatea totală de 73,26 mc lemn rotund răsinoase fără provenienţă legală.

De asemenea, s-a constatat faptul că operatorii economici nu au respectat obligaţia de a efectua fotografiile aferente materialului lemnos transportat, pentru unele avizele de însotire electronice raportate in aplicaţia SUMAL 2.0.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a celor trei operatori economici, aplicându-se 6 sancţiuni în valoare de 26.000 lei. La acestea se mai adaugă alte 4 sancțiuni în valoare de 30.000 lei.

”Cu ocazia verificărilor efectuate la acest operator economic de profil şi din analiza datelor înregistrate în aplicaţia informatică pe linie de silvicultură SUMAL 2.0., s-a stabilit faptul că acest operator economic a expediat cantitatea totală de 66,77 mc material lemnos fără provenienţă legală, din fond forestier către depozitul societăţii. De asemenea, în urma efectuării balanţei dintre stocurile faptice inventariate la data de 05.04.2023 şi stocurile scriptice raportate în aplicaţia informatică SUMAL 2.0., s-a constatat faptul că operatorul economic deţinea în plus cantitatea de 26,76 mc material lemnos şi în minus cantitatea de 11,80 mc material lemnos. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a operatorului economic, aplicându-se un număr total de 4 sanctiuni in valoare de 30.000 lei”, au transmis polițiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...