Descinderi la Râmnicu Sărat: Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

Publicat: 25 mai 2024, 09:20, de Vlad Stefan Orjan, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Descinderi la Râmnicu Sărat: Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au descins la domiciliul consilierului PSD din Râmnicu Sărat, Nelu Grigoraș, precum și la un punct de lucru deținut de acesta

Descinderile au avut loc în cadrul unei anchete privind o presupusă fraudă cu fonduri europene legată de o construcție realizată în comuna Beceni de firma lui Grigoraș, VIS & SUCCES SRL. Lucrările efectuate de firmă au fost de proastă calitate, în ciuda sumelor considerabile încasate.

În urma perchezițiilor, care au inclus și ridicarea de documente și echipamente electronice, Grigoraș a fost plasat sub control judiciar alături de contabila sa.

Într-o postare pe Facebook, Nelu Grigoraș a anunțat: „Vă anunț că în această seară am luat decizia de a mă autosuspenda pe perioada campaniei electorale și de a nu continua să fac campanie alături de echipa mea. Sunt parte într-o anchetă privind o presupusă faptă penală urmare a unor lucrări executate de firma mea de construcții în comuna Beceni, în urmă cu aproximativ 3 ani. Le mulțumesc colegilor mei pentru susținere și îi asigur că nu au motive să fie îngrijorați.”

Ancheta este în desfășurare, iar autoritățile continuă să investigheze detaliile legate de proiectul european și implicarea firmei VIS & SUCCES SRL.

Ieri, în jurul orei 07:00, echipa noastră de jurnaliști s-a deplasat la Râmnicu Sărat pentru a obține un punct de vedere de la primarul Sorin Cîrjan. Totuși, edilul a refuzat să discute cu presa și a intrat rapid în sediul primăriei.