Descoperim România: Drumul de marmură din Alun (Hunedoara)

Publicat: 24 feb. 2024, 13:17, de Vasile Bahrim, în Travel
Descoperim România: Drumul de marmură din Alun (Hunedoara)

Într-unul dintre cele mai puțin populate sate din România, satul Alun din județul Hunedoara, se află un drum neobișnuit care atrage atenția vizitatorilor: un drum de marmură cu o lungime de peste 10 kilometri.

În ciuda faptului că satul are doar 50 de gospodării, locuite ocazional, drumul din Alun atrage numeroşi turişti din ţară şi de peste hotare.

Drumul, apreciat pentru peisajul pitoresc și autenticitatea sa rurală, oferă o experiență de călătorie diferită de drumurile obișnuite, transformând o simplă deplasare într-o adevărată delectare. Peisajul este unul splendid!

Cu toate acestea, părerile sunt împărțite. Deși este considerat o atracție pentru turiştii în căutare de frumusețe naturală și liniște, localnicii se confruntă cu provocările pe care le prezintă drumul, descriindu-l uneori ca un „calvar pentru șoferi”, mai ales în extra sezon. Există deci un contrast între valoarea turistică a drumului de marmură și realitatea de zi cu zi a celor care locuiesc în zonă.

Însă pentru cei interesați de explorarea României dincolo de destinațiile turistice obişnuite, vizitarea acestui drum oferă ocazia de a vedea o parte mai puțin cunoscută a ţării, punând în lumină frumusețea și liniştea vindecătoare a naturii acesteia.