Despăgubirea de un milion de lei! Pentru ce motiv a fost acordată

Asigurarea facultativă pentru locuință oferă un nivel suplimentar de protecție față de cea obligatorie PAD.

Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în baza unei asigurări facultative de locuință de către o companie membră UNSAR a fost de peste 1,13 milioane lei (231.000 EUR), ca urmare a producerii unui incendiu.

Totodată, în 2022, 82% dintre cele mai mari 50 de despăgubiri achitate de asigurătorii membri ai UNSAR în baza asigurărilor de locuințe au fost acordate tot pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de incendii. Valoarea totală a despăgubirilor plătite în aceste cazuri se ridică la 11,5 milioane lei, în creștere cu 21% față de 2021.

Acest top este completat de daune provocate de alte riscuri, cum ar fi:
alunecări de teren (12%), avarii la instalațiile de apă (4%) și inundații ca fenomen natural (2%).

19 incendii afectează, în medie, în fiecare zi, locuințele din România, acestea rămânând în topul riscurilor care pun cel mai mult în pericol casele în care
locuim.

“Impactul incendiilor este adesea devastator, pentru că pot afecta serios atât
locuința, cât și bugetul unei familii. Așadar, accesarea unei soluții potrivite de
protecție financiară, așa cum este asigurarea facultativă de locuință, poate fi o plasă de siguranță indispensabilă în astfel de situații”, a declarat Alexandru
Ciiuncan, Președinte & Director General al UNSAR.

Asigurarea facultativă pentru locuință oferă un nivel suplimentar de protecție față de cea obligatorie PAD, aceasta acoperind, în plus față de dezastrele naturale, și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundații produse de avarii ale instalațiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, precum și alte situații neprevăzute – inundații produse vecinilor, defecțiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice / electrocasnice etc.

Asigurările facultative de locuințe se pot încheia doar pentru locuințele care sunt asigurate printr-o poliță obligatorie (PAD). Aceasta acoperă 3 riscuri catastrofale (cutremur, inundații și alunecări de teren) până la limita de 20.000 de euro, respectiv 10.000 de euro, în funcție de tipul construcției, indiferent dacă valoarea acesteia este mai mare. În schimb, printr-o asigurare facultativă, locuința poate fi protejată la valoarea ei reală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole