Despăgubiri: Care este suma pentru „daune de vaccinare”, în Austria

Împreună cu obligația de vaccinare, Consiliul Federal din Austria a adoptat și modificări ale Legii privind „daunele de vaccinare”. Astfel, cei care au de suferit după vaccin, pot primi despăgubiri de la stat care merg de la o plată unică de 1.300 de euro, până la 2.700 euro pe lună pentru cei care rămân cu daune permanente.

Daunele după vaccinările obligatorii trebuie compensate conform Legii privind daunele prin vaccinare, potrivit ziarulromanesc.at. Dintre cele 367 de cereri pentru suspectate daune ale vaccinării în 2021 – în medie una pe zi – majoritatea au drept cauză vaccinuri corona. Față de 2020 (10 cazuri, în principal vaccinări împotriva căpușei și rujeolei), numărul cererilor de daune prin vaccinare a crescut de 37 de ori.

Se pot solicita despăgubiri – dar numai dacă există efecte speciale și nu pentru fiecare reacție de vaccinare. O astfel de cerere are la bază un raport medical în care, după cerere, se clarifică cât de probabil este ca prejudiciul menționat să fi putut fi cauzat de vaccinare – de exemplu în cazul trombozei venei cerebrale sau inflamației mușchiului cardiac.

Se face distincție între plăți

Ceea ce este important aici este că trebuie să existe o probabilitate ca răul să fi fost cauzat de vaccinare și nu este suficient ca vaccinarea să aibă un astfel de efect secundar. Dacă raportul confirmă că există motive pentru prejudiciul cauzat de vaccinare, se face distincție între plățile pentru daune fără și cu consecințe permanente. Primești 1.300 de euro o dată în caz de daune severe ale vaccinării fără consecințe permanente.

Pe de altă parte, cei care sunt susceptibili de a suferi cele mai puternice consecințe permanente în urma unei vaccinări, adică se luptă cu consecințe permanente, pot primi o plată de până la 2.700 de euro pe lună, potrivit publicației Heute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...