Destinațiile anului 2023. Vacanțe ieftine, frumoase și pline de aventură

Destinațiile de vacanță ale anului 2023. Vă prezentăm un top al unora dintre cele mai frumoase locații, dar și accesibile ca preț, unde poți petrece un concediu de vis alături de cei dragi.

Destinațiile de vacanță ale anului 2023: Lefkada, Grecia

Lefkada, Plaja Porto Katsiki SURSA FOTO: Pixabay

Lefkada mai este denumită și Caraibele Europei, datorită plajelor sale întinse cu nisip alb și cu apa de un albastru uimitor. În Lefkada puteți ajunge cu avionul, cel mai rapid. Agențiile de turism au introdus chartere din România către Lefkada. Dacă vă place aventura, puteți opta pentru mașina personală. Neapărat va trebui să vă interesați de o cazare intermediară, pentru că drumul este destul de lung și nu puteți să-l parcurgeți din prima. Recomandăm să vă opriți pentru odihnă la Salonic sau la Paralia Katerini.

O dată ajunși în Lefkada, voia bună este la ea acasă. Plaje superbe, taverne cu fructe de mare și muzică grecească. Nu vă așteptați la lux! Lefkada este foarte pitorească și autentică. Cazările, însă, sunt simple, dar foarte curate și bine întreținute, iar tarife găsiți pentru orice buzunar. În Lefkada nu prea contează în ce localitate te vei caza, pentru că nu este o destinație pentru oamenii care stau într-un singur loc, la plajă sau la piscină. În Lefkada, de regulă, turiștii merg, în fiecare zi la câte o plajă. După părerea mea, cele mai frumoase plaje din Lefkada, pe care nu ar trebui să le ratați sunt: plaja Porto Katsiki, Afteli , plaja Amouso, plaja Agiofili, plaja Mikros Gialos, plaja Egremni, plaja Kathisma și Plaja Milos.

Destinațiile anului 2023: Istanbul

Sursa foto: calatorestecuemma.com
Istanbul Sursa foto: calatorestecuemma.com

Istanbul este mereu o foarte bună idee de vacanță. E aproape de România, are sute de atracții, peisajele îți taie respirația, iar ospitalitatea turcilor este renumită. Unde mai pui că prețurile în Istanbul sunt cam la jumătate față de România.

Istanbul, denumit și Poarta Orientului, este un oraș mirific, superb în toate anotimpurile. Niciodată nu ai cum să te plictisești în Istanbul. De la peisajele superbe, Bosforul, plimbările cu vaporul, mâncarea tradițională delicioasă, până la schopping intens, Istanbul primește, anual, milioane de turiști din toată lumea, inclusiv din România.

În Istanbul vă recomandăm să vă cazați în zona Fatih-Sultanahmet, pentru a nu avea grija mașinii sau  a taxiului. Veți fi aproape de toate marile atracții: strâmtoarea Bosfor, Moscheea Albastră, Marele Bazar, Aya Sofia, Palatul Dolmahbace, Palatul Topkapi sau Bazarul egiptean de condimente.

Neapărat să vă rezervați din portul Eminonu o croazieră pe Bosfor sau să faceți o plimbare cu vaporul până în Asia. Dacă timpul vă permite, alocați o zi pentru o croazieră pe Insula Prințului (Buyukada). Se va merita din plin!

Vacanță în Muntenegru

Kotor, Muntenegru SURSA FOTO: Pixabay

Muntenegru este puțin spus frumos. Pentru iubitorii de mare, soare și peisaje mirifice, Muntenegru este unul dintre cele mai potrivite locuri. Țărmul dantelat de fiorduri din Kotor, bucătăria care culege tot ce-i mai bun din gastronomia Italiei, Greciei și Serbiei, orașe medievale, palate vechi și străzi pietruite. Iar prețurile sunt bune la mâncare. Cazarea este puțin mai scumpă dar, ca și în cazul Lefkadei, vă recomandăm cazări ieftine. Nu vă cramponați în a alege cazări luxoase, cu piscină, pentru că prea veți avea ce face cu ele. Muntengru este detinația perfectă pentru hoinărit de la o plajă la alta.Pe booking.com veți găsi o sumedenie de oferte de cazări accesibile în Muntenegru.

Totodată, Muntenegru este plin de istorie, care începe din vremea Imperiului Roman, cochetează cu clima și vegetația mediteraneene.

Vacanță 2023 în Dubai

Sursa foto: Pixabay.com
Dubai Sursa foto: Pixabay.com

Dubai este una dintre cele mai accesibile destinații pentru iubitorii de vacanțe la plajă în timpul iernii. Vă recomandăm să nu mergeți în Dubai vara, sub nicio formă, pentru că este extrem de cald. Veți simți că vă topiți.  O săptămână în Dubai, cu avion inclus și cazare la hotel de patru stele, cu mic dejun, costă, în lunile de iarnă și de toamnă începând de la 700 de euro de persoană.

Dacă ajungeți în Dubai, nu trebuie să ratați următoarele obiective turistice, în cazul în care nu aveți de gând să stați o săptămână doar la plajă: Muzeul Dubai, IMG Worlds of Adventure, cel mai pare parc de distracții din lume, bazarul și, obligatoriu, plajele întinse, cu nisip fin, saharian.

Neapărat, dacă ajungeți în Dubai, trebuie să vizitați Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume și se află chiar în centrul orașului. Imensul turn cu înălțimea de 828m se poate vizita, având puncte de panoramă la nivelurile 124 și 148, dar și un restaurant la nivelul 122. Pentru a evita cozi, sau costuri mari la „skip the line”, e recomandat să-ți programezi vizita cu cel puțin 30 de zile înainte.

După ce ați văzut atâția zgârie-nori și clădiri de sticlă, vă puteți relaxa făcând o plimbare în districtul istoric Al Fahidi, restaurat și amenajat special pentru a le oferi turiștilor șansa de a descoperi cultura tradițională a regiunii. Aici vei găsi 50 de clădiri istorice care adăpostesc muzee, magazine de artizanat, expoziții, galerii de artă, cafenele în stil vechi și chiar hoteluri cu caracter de epocă.

Destinațiile anului 2023: Tenerife

Sursa foto: Pixabay.com
Tenerife Sursa foto: Pixabay.com

Recunosc, dintre toate destinațiile de mai sus, Tenerife îmi este cea mai dragă, Are parcă ceva în aer, o “allegrie” (fericire), cum spun spaniolii, care mă face să mă reîntorc. Chiar dacă este destul de departe, în Oceanul Atlantic, la mai bine de șase ore de zbor cu avionul, Tenerife este accesibilă atât ca legături de transport, cât și ca prețuri la cazare și la mâncare.

Tenerife, paradisul exotic al Spaniei, situat în Oceanul Atlantic, în apropiere de Deșertul Sahara, este o destinație perfectă pentru tot timpul anului, datorită temperaturilor mari și a climei foarte prietenoase.

Tenerife este cea mai mare insulă din arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic, aparținând Spaniei. Insula are o lungime de 80 de kilometri, o lățime de 50 de kilometri și o suprafață de 2.034,38 de kilometri. În Tenerife aveți și plajă și munte. Puteți să vă bronzați pe nisipul negru cu firicele aurii de pe malul Atlanticului. Partea de Sud a insulei este împânzită de stațiuni, una mai frumoasă și mai prietenoasă ca alta. Dacă doriți distracție, magazine multe, restaurante și cluburi, puteți alege Las Americas, cea mai mare stațiune din Tenerife.

Cine dorește puțină liniște, poate alege stațiuni mai micuțe, dar superbe de-a dreptul, precum Playa La Arena sau Los Gigantes. Peisajele sunt mirifice, nisipul este extrem de fin și negru. Apa ce este puțin cam rece, dar odată intrați, vă veți acomoda repede cu ea.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Simona Bucura Oprescu, mesaj cu prijlejul reuniunii PES la București

Simona Bucura Oprescu la reuniunea PES: Suntem împreună pentru viitorul Europei!

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a transmis un mesaj cu prilejul reuniunii PES, organizate la București de Partidul Social Democrat şi PES activists Romania....

Fantomele ies la lumină: Dorel Onaca candidează la Primăria Capitalei

Iată că, atunci când credeam că lupta electorală pentru Primăria Capitalei nu mai poate aduce nimic nou, apare încă o surpriză. Dorel Onaca și-a...