Detalii despre femeia care s-a dat drept psiholog timp de 20 de ani. Ce studii pretindea că are

O femeie este cercetată pentru înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii pentru că timp de 20 de ani a pretins că este psiholog. Procurorii care se ocupă de dosar au propus arestarea preventivă a inculpatei.

„Prin ordonanța din data de 13.01.2021 – ora 18:50  s-a dispus reţinerea inculpatei  pentru o perioadă de 24 de ore. Totodată, la data de 14.10.2021 procurorii au solicitat Judecătoriei Sectorului 5 București arestarea preventivă a inculpatei pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat emis de procurori.

Femeia era anagajată ca psiholog în baza unei diplome false la Spitalul de Specialitate „Mănăstirea Dealu, reorganizat de câțiva ani în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Dosarul de angajare depus de femeie la spital conținea mai multe documente false.

Femeia avea o adeverință eliberată de Universitatea „Hyperion” – Facultatea de Psihologie şi Sociologie Bucureşti, prin care atesta faptul că este absolventă şi licenţiată a acestei facultăți. De asemenea, la dosar era și un atestat de liberă practică având antetul Colegiului Psihologilor din România, dar și un atestat de liberă practică eliberat de D.S.P.Dâmbovița eliberat în baza diplomei de licență falsificată, aparent eliberată de Universitatea „Hyperion.

Prin aceste documente false femeia a avut ocazia să avanseze în cariera profesională și implict a beneficiat de salarii mai mari.

„Actele adiționale la contractul de muncă au produs efecte prin avansarea în cariera profesională și prin creșterea remunerațiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituției angajatoare cu suma de 367.990 lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate doar pentru perioada 2011-2019 lei (de la Secția de psihiatrie și de la comisia de expertiză medico-legală)”, transmit procurorii.

Femeia este cercetată în dosar pentru „exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, prev. de art.348 din C.pen. rap la art. 58 din legea 213/2004, constând în aceea că, în perioada 1999-2019, a exercitat fără drept profesia de psiholog în cadrul  Spitalului Județean de Urgență Târgoviște – Secția Psihiatrie ca urmare a încheierii contractului individual de muncă cu Spitalul de Specialitate „Mănăstirea Dealu”, reorganizat începând cu data de 01.02.2011, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, în funcția de psiholog cu normă întreagă, în cadrul comisiei de expertiză medico-legală psihiatrică, dar și în cadrul unei societăți comerciale, fără a fi licențiată în specializarea de psiholog/ sociolog. În perioada 2003-februarie 2019, inculpata a fost desemnată, anual,  prin dispoziții emise de D.S.P. Dâmbovița și ulterior de către conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște ca membru în comisia de expertiză medico-legală psihiatrică, în funcția de psiholog, alături de doi medici primari psihiatri și de un medic legist”.          

Potrivit surselor Puterea.ro, femeia care a pretins 20 de ani că este psiholog este fosta soție a ex-șefului de la IPJ Dâmboviţa, Sorin Păun. Acesta este cunoscut în spațiul public pentru că ar fi impus parola de intrare în Târgoviște în timpul mitingului lui Liviu Dragnea din anul 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Sfântul Gheorghe, ocrotitor al Forțelor Terestre, patron al multor țări și...

Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în fiecare an, la data de 23 aprilie. Reprezentat în iconografie călare pe un cal și...

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...