Detalii despre incendiul de la „Matei Balș”. Berbeceanu: Când s-a declanşat incendiul, instalaţia electrică şi de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat

Publicat: 29 ian. 2021, 10:10, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Detalii despre incendiul de la „Matei Balș”. Berbeceanu: Când s-a declanşat incendiul, instalaţia electrică şi de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat
Traian Berbeceanu

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat vineri că atunci când s-a declanşat incendiul de la Institutul ”Matei Balş”, instalaţia electrică şi de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat, precizând că astfel a putut fi evitată o tragedie de şi mai mari proporţii.

Berbeceanu a declarat vineri, la Digi 24, că a observat o organizare impecabilă a personalului medical de la Matei Balş după producerea incendiului.

“Când am ajuns, incendiul era deja lichidat, se proceda la evacuarea şi relocarea pacienţilor din pavilionul afectat. O organizare impecabilă din punctul meu vedere, dincolo de faptul că s-a produs o nenorocire, o dedicare totală a personalului medical de la Matei Balş. Vreau să reamintim tuturor că echipa medicală de la Matei Balş de un an de zile lucrează la foc continuu, într-un stres incredibil, o dedicare totală pentru pacienţi”, a transmis prefectul Capitalei. 

Traian Berbeceanu: Acel pavilion la care s-a produs incendiul este recent renovat

Întrebat dacă au fost şi cadre medicale rănite, prefectul Capitalei a răspuns:

 “Nu am astfel de informaţii, din fericire cred că nu au fost astfel de situaţii. La momentul la care eu am plecat de la Matei Balş erau cei patru decedaţi, dar nu erau probleme deosebite legate de ceilalţi pacienţi sau de personalul medical sau auxiliar al Institutului Matei Balş, Când am plecat, sosise echipa de cercetare la faţa locului de la Serviciul Omoruri şi procurorii criminalişti care împreună cu cei de la IGSU efectuează cercetarea la faţa locului şi să stabilească cauzele acestei tragedii”.

Berbeceanu a menţionat că pavilionul unde s-a produs incendiul era recent renovat şi că sistemele anti-incendiu au funcţionat.

“Ştiu că acel pavilion la care s-a produs incendiul este recent renovat şi era renovat după toate standardele cerute. Din informaţiile pe care le-am obţinut la faţa locului în acel pavilion nu erau probleme de încălzire. Din fericire, sistemele anti-incendiu au funcţionat şi în momentul în care s-a declanşat incendiul instalaţia electrică şi instalaţia de aprovizionare cu oxigen au deconectate automat şi în felul acesta s-a putut evita o tragedie de şi mai mari proporţii. În urma renovării pavilionului toate sistemele au fost schimbate şi erau după standardele cerute de normele în vigoare”, a mai afirmat Traian Berbeceanu.

Incendiul de la Spitalul Matei Balș

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la Instititutul ”Matei Balş” din Capitală, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID. Patru  pacienţi au murit, trei fiind deja găsiţi carbonizaţi de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

În urma incendiului puternic care a izbucnit vineri dimineață la un corp de clădire de la Spitalul Matei Balș din București, 53 de pacienți au fost transferați către alte spitale din Capitală, anunță Ministerul Sănătății