Mai mult de trei sferturi din deținuții Penitenciarului Giurgiu sunt vaccinați cu schema completă

Aproape 80% dintre persoanele private de libertate din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Giurgiu s-au vaccinat cu schema completă împotriva COVID-19, iar în prezent niciun deţinut din unitate nu este infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit declarațiilor directorulului unității, Alin Constantin Popescu, în Penitenciarul Giurgiu sunt încarcerate un număr de 1.540 de persoane private de libertate, dintre care aproximativ 1.200 au administrată schema completă de vaccinare, în acest sens, conducerea Penitenciarului Giurgiu implicându-se activ şi depunând eforturi constante în promovarea de campanii de vaccinare în rândul persoanelor private de libertate, cât şi în vaccinarea efectivă a acestora.

În campania de vaccinare întreprinsă de instituţie au fost difuzate informaţii medicale necesare, au fost transmise măsuri de conştientizare şi responsabilizare a persoanelor private de libertate privind vaccinarea.

În prezent, la nivelul Penitenciarului Giurgiu nu este înregistrat niciun caz de persoană privată de libertate infectată cu virusul SARS-CoV-2.

Conducerea Penitenciarului Giurgiu a mai menţionat faptul că în ultimele două luni au fost înregistrate un număr de 49 de cazuri confirmate în rândul deţinuţilor.

În momentul confirmării unei persoane private de libertate, aceasta este transferată în vederea internării în penitenciare-spital. De asemenea, secţia unde este cazată persoana privată de libertate intră în monitorizare medicală, întreaga secţie de deţinere fiind testată conform metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) a Institutului Naţional de Sănătate Publică din România.

Testarea şi monitorizarea medicală se aplică conform metodologiei Institutului Naţional de Sănătate Publică din România şi poliţiştilor de penitenciare, care odată confirmaţi sunt carantinaţi la domiciliu, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, iar la nivelul instituţiei se desfăşoară ancheta epidemiologică, şi, după caz, izolarea la domiciliu a cazurilor declarate contacţi direcţi – precizează directorul Penitenciarului Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...