Deutsche Welle, clasată „agent al străinătăţii” de Rusia

Rusia a clasificat radioteleviziunea internaţională germană de ştiri Deutsche Welle (DW) drept „agent al străinătăţii” după ce a interzis-o în februarie, potrivit DPA.

DW a fost înscrisă luni într-un registru al „agenţilor străinătăţii” deţinut de Ministerul Justiţiei. „Această ultimă decizie arbitrară a autorităţilor ruse era, din păcate, de aşteptat. Este un alt atac la adresa libertăţii presei şi o nouă încercare de a tăia accesul populaţiei ruse la mass-media libere şi independente”, a declarat directorul general al DW, Peter Limbourg.”A început cu închiderea forţată a studioului nostru din Moscova la începutul lunii februarie, apoi site-ul nostru în toate limbile a fost blocat în Rusia. A urmat apoi restrângerea treptată a serviciilor de social media, iar acum DW a fost etichetată drept ‘agent al străinătăţii’„, a adăugat el.

În urmă cu aproape două luni, Rusia a ordonat închiderea biroului corespondenţilor DW la Moscova şi retragerea acreditării jurnaliştilor. Site-ul DW a fost de asemenea blocat.

Răspuns la o decizie a autorităţii germane de reglementare în domeniul media

Acţiunea Moscovei a venit ca răspuns la o decizie a autorităţii germane de reglementare în domeniul media (ZAK), care a interzis variantei în limba germană a televiziunii ruse de stat RT să emită în Germania din cauza lipsei licenţei, potrivit agerpres.ro.

Având în vedere acţiunea anterioară împotriva DW, nu era clar luni cum ar afecta operaţiunile radioteleviziunii germane clasificarea sa ca „agent al străinătăţii”.

Mass-media şi organizaţiile neguvernamentale din Rusia trebuie să se înregistreze ca „agenţi ai străinătăţii” dacă sunt finanţate cu bani din străinătate, o măsură justificată de Moscova ca protecţie împotriva amestecului politic în afacerile interne ale Rusiei.

DW este un canal de ştiri 24 de ore din 24 deţinut de statul german şi finanţat din taxe încasate la bugetul federal. Radioteleviziunea este organizată independent de statul german, iar guvernul nu are nicio influenţă asupra programului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...