Dezastrele naturale din 2021 i-au costat pe asiguratori 120 de miliarde de dolari

2021 a fost al doilea cel mai costisitor an din istorie pentru companiile de asigurări din întreaga lume, pierderile asigurate de pe urma catastrofelor naturale s-au ridicat anul trecut la aproximativ 120 de miliarde de dolari, fiind depăşite doar de pagubele în valoare de 146 miliarde de dolari înregistrate în anul 2017 marcat de uragane devastatoare, a anunţat  grupul german de reasigurări Munich Re.

Acesta a avertizat totodată că fenomenele meteo extreme sunt din ce în ce mai probabile ca urmare a schimbărilor climatice, transmite Reuters.

Suma anuală calculată de Munich Re, cel mai mare grup de reasigurări din lume, este mai mare decât cea de 105 miliarde dolari publicată luna trecută de rivalul elveţian Swiss Re.

SUA, devastate de zeci de tornade în luna decembrie precum şi de uraganul Ida şi îngheţul din Texas la începutul anului trecut, au fost responsabile pentru cea mai mare parte din pierderi, a precizat Munich Re.

 Aproape 10.000 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza catastrofelor naturale, în linie cu situaţia din anii anteriori. Pierderile totale, incluzând şi pierderile care nu au fost acoperite de industria de asigurări, s-au ridicat la 280 de miliarde de dolari, a patra cea mai mare cifră din istorie.

Uraganul Ida, care a afectat o zonă cuprinsă între New Orleans şi New York, a provocat asigurătorilor pierderi în valoare de 36 de miliarde de dolari. Furtuna de iarnă care a lovit în principal Texasul a provocat alte pierderi în valoare de 15 miliarde de dolari. Inundaţiile din Germania i-au costat şi ele miliarde de dolari pe asigurători.

 Cel mai costisitor an din istorie pentru industria asigurărilor a fost 2017, când au avut loc uraganele Harvey, Irma şi Maria. Alţi ani dificili au fost 2011, când Japonia şi Noua Zeelandă au fost lovite de cutremure importate, şi 2005 când uraganul Katrina a devastat New Orleans.

Pe măsură ce asiguătorii trag un semnal de alarmă cu privire la schimbările climatice şi costurile asociate acestora, firmele de asigurări sunt supuse şi ele la presiuni de pe urma activiştilor de mediu care le cer să înceteze să mai asigure industriile poluante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole