Patru parlamentari români, în frunte cu Diana Șoșoacă, s-au prezentat la Ambasada Rusiei la București unde au avut o întâlnire cu ambasadorul Valeri Kuzmin, pe tema Memoriului transmis cu privire la Neutralitatea României, Pacea de la București.
Cei patru, adică senator Diana Iovanovici-Șoșoacă, deputat Dumitru Coarnă, deputat Mihai Lasca și deputat Francisc Tobă, au prezentat a ”poziția de neutralitate, în sensul neimplicării României în războiul dintre cele două state beligerante: Federația Rusă și Ucraina, astfel cum o solicită majoritatea românilor, precum și propunerea de începere a tratativelor de pace în cadrul neutru al României, în Casa Poporului, în vederea încheierii Păcii de la București”.
Demersului celor 4 parlamentari s-au alăturat și ONG-uri și personalități din peste 70 de țări, potrivit senatoarei Diana Șoșoacă.
Iată mai jos întregul comunicat al Dianei Șoșoacă:
”Întâlnirea delegației formată din 4 parlamentari și reprezentanții ambasadei Federatie Ruse la București pe tema Pacea de la București, Neutralitatea României.
Astăzi, 30.03.2022, orele 11,00, o delegație formată din 4 parlamentari români: Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă, Deputat Dumitru Coarnă, Deputat Mihai Lasca și Deputat Francisc Tobă,
a avut o întâlnire cu Ambasadorul Federației Ruse, Domnul Valery Kuzmin, pe tema Memoriului transmis cu privire la Neutralitatea României, Pacea de la București.
În acest cadru, partea română, a prezentat poziția de neutralitate, în sensul neimplicării României în războiul dintre cele două state beligerante: Federația Rusă și Ucraina, astfel cum o solicită majoritatea românilor, precum și propunerea de începere a tratativelor de pace în cadrul neutru al României, în Casa Poporului, în vederea încheierii Păcii de la București. Partea română a menționat ca demersului celor 4 parlamentari s-au alăturat și ONG-uri și personalități din peste 70 de țări.
La rândul său Ambasadorul Federației Ruse și-a exprimat punctul de vedere privind tema expusă, menționând că la acest moment sunt în discuții tratative în Turcia, mulțumind pentru implicarea parlamentarilor români.De asemenea, partea română a conchis asupra neutralității și neimplicării României în conflictul din Ucraina, precum și speranța că acest conflict se va încheia cât mai curând, astfel încât să se evite pierderea de vieți omenești de ambele părți, precum și evitarea extinderii conflictului.Precizăm că întâlnirea a avut loc la solicitarea părții române, adresată prin Memoriul menționat, Memoriu și solicitare de întâlniri care au fost transmise tuturor statelor implicate și vecine statelor beligerante, prima Ambasadă care a acceptat discuții, fiind cea a Federației Ruse.”
Vladimir Putin a ordonat recent trupelor sale ruse să încheie invadarea Ucrainei până pe 9 mai, o dată care are o semnificație istorică substanțială pentru națiune, deoarece este aniversarea victoriei lor împotriva Germaniei naziste în urmă cu aproape 80 de ani.
Patru parlamentari români, în frunte cu Diana Șoșoacă, trebuie trimisi la dracu inainte ca Bucurestiul sa fi bombardat.
Ordinul lui Putin ca forțele sale de a lua Ucraina până la această dată este, de asemenea, semnificativ, deoarece evidențiază și mai mult inventia repetată a președintelui rus, în care el continuă să susțină că a purtat război împotriva națiunii vecine doar pentru a „scăpa Ucraina de neonazişti”.
Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat joi un decret privind încorporarea a 134.500 de recruţi noi, în cadrul campaniei anuale de recrutare de primăvară.
Ucraina este o țară ideală pentru a sprijini o campanie susținută împotriva forțelor ruse. Ucraina are o graniță de 716 mile cu Polonia, Slovacia, Ungaria și România, unde Occidentul poate continua să verse arme și alte materiale. Rusiei îi lipsesc forțele terestre pentru a interzice efectiv această conductă, iar loviturile cu rachete de la Moscova în vestul Ucrainei nu au reușit să oprească fluxul.
Cu toate acestea, probabil că cel mai rău urmează să vină.
SUA trebuie să se pregătească pentru escaladarea Rusiei, inclusiv mai multe lovituri împotriva liniilor de aprovizionare din vestul Ucrainei, o mai mare țintire a populațiilor civile, utilizarea armelor chimice și a altor arme de distrugere în masă și posibile atacuri împotriva unor țări precum Polonia, Romania, Moldova care sunt esențiale pentru arme. conductă. Dar SUA și partenerii săi nu pot fi intimidați de niciuna dintre acțiunile lui Putin și nu pot încetini fluxul de arme și materiale.
Diana Șoșoacă!
Uitați de starea îngrozitoare de care suferă soldații ruși în Ucraina. Ei nu primesc mâncare, băuturi și bani de la guvernul rus.
Crezi că Putin nu a avut de ales decât să ordone recrutarea a 134.500 de oameni în armata rusă?
Pierderile și moralul scăzut al soldaților ruși din Ucraina le vor face rușilor de vârstă militară să se oprească și îi vor determina să încerce să scape de draft?
Unitățile rusești Spetsnaz și alți agenți de informații trebuiau să creeze haos, să pună mâna pe locuri strategice și să elimine ținte politice în Ucraina, în Polonia, în România, s.a.m.d. Acest lucru pare să nu se fi materializat.
Diana Șoșoacă” Care sunt unele dintre acele motive pentru care țintele nu sau materializat ?