Diana Șoșoacă: Trebuie sesizată Kovesi în cazul bărbatului din Timișoara internat la psihiatrie că l-a amenințat pe Arafat

Senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă susține că ar trebui alertate organismele internaționale și chiar Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al Parchetului European, în cazul timișoreanului Daniel Gașpar. Acesta a fost internat la psihiatrie după ce l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat.

Într-o intervenție în emisiunea moderată de Luis Lazarus la Zeus TV, senatoarea i-a luat apărarea lui Gașpar și a declarat că ar trebui sesizate organismele internaționale în această cauză.

„La băiatul de la Timișoara e o hotărâre judecătorească. E grav. Ar trebui sesizate instituții internaționale cu privire la drepturile omului și eu aș sesiza-o inclusiv pe madam Kovesi”, a spus Diana Iovanovici Șoșoacă.

Cum a ajuns Daniel Gașpar un caz național

Într-un live transmis pe Facebook în data de 10 martie, timișoreanul l-a amenințat pe secretarul de stat din ministerul Sănătății a prezentat chiar și „uneltele” pe care le-ar folosi, un topor, un ciocan, o rangă și o lopată.

 „Domnu’ Arafat. Astăzi ţi-am pregătit ceva frumos. Îţi dau să vezi ce trebuie să primeşti dacă nu îţi dai demisia de bună voie şi nesilit de nimeni, ca să fii judecat cum trebuie că ai trădat poporul român. Uite ce îţi dau eu. Am, frate, aici un topor. Pistol nu am, că nu vrea să îmi dea lumea, că ştie că mă ţine să vin la Parlament. Toporul nu vreau să îl folosesc pentru că nu sunt omul care vrea să facă la fel ca voi crime, dar dacă trebuie, o să folosesc şi toporul pentru poporul român”, arată bărbatul în înregistrare.

În timp ce-și profera amenințările, Gașpar își exprima admirația pentru senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă, ce a candidat din partea AUR la alegerile parlamentare dar a ajuns să fie independentă după ce a fost exclusă din gruparea politică.

„Arafat, vin după tine. Dă-ţi demisia cât mai ai timp, să intri într-o puşcărie şi să nu mori. Îţi fac o promisiune. Ai de ales. Varianta A. Îţi dai demisia şi laşi poporul român să trăiască în pace şi e valabil şi pentru ăia din guvernare. Eu o vreau pe doamna Şoşoacă în Guvern pentru că e un om corect şi a ţipat pentru România. Dacă nu pleci de acolo, Arafat, cu demisia, aşa de bună voie, o să fii luat cu forţa şi o să mestecăm din tine, crede-mă. Mestecăm fiecare parte din tine până nu mai rămâne nimic”, mai spune timişoreanul în înregistrare.

În urma cercetării penale făcute în cauză și a expertizei psihiatrice făcute de specialiștii de la Institutul de Medicină Legală Timișoara, magistrații de la Judecătoria Timișoara au decis pe 24 martie trimiterea bărbatului într-o instituție specializată.

„Dispune internarea medicală provizorie a suspectului într-o unitate specializată de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii”, se arată în minuta procesului. Daniel Gașpar a formulat apel, ce se va judeca marți, la Tribunalul Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole