Dietele anului 2023. Care este cel mai bun regim de slăbit

Dietele anului 2023. Anul acesta în vârful clasamentului se află regimul mediteranean, bazat pe fructe, legume, pește gras și ulei de măsline.

Ca în fiecare an, revista americană US News and World Report  a studiat – cu ajutorul a peste 30 de nutriționiști, medici și epidemiologi – regimurile alimentare pentru a-l desemna pe cel mai bun pentru anul 2023.

Verdictul: pentru al șaselea an consecutiv, regimul mediteranean (numit și regimul cretan) se plasează în vârful clasamentului, din cele 24 studiate.

Regimul mediteranean este urmat de: regimul DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) care combate hipertensiunea arterială și pune accentul pe fructe, legume, proteine slabe și lactate cu puține grăsimi; de regimul flexitarian, care se concentrează pe fructe, legume și alte alimente sănătoase, dar pe un consum redus de carne.

Dietele anului 2023

În funcție de o problemă sau alta de sănătate și/sau obiectiv, acest clasament permite, de asemenea, identificarea celui mai bun regim. Astfel:

  • Pentru revenirea la greutatea normală: regimul WW (cunoscut sub numele de Weight Watchers) este pe primul loc. Regimul pune accentul pe eliminarea kilogramele suplimentare, cu ajutorul unei alimentații sănătoase și al exercițiilor fizice;
  • Pentru o alimentație sănătoasă, cel mai bun este regimul mediteranean;
  • Pentru inimă, cel mai bun este regimul mediteranean;
  • Pentru diabet, cel mai bun este regimul mediteranean;
  • Pentru sistemul osos și articulații, cel mai bun este regimul mediteranean, dar și regimul DASH (la egalitate);
  • Regimul cel mai ușor de urmat – cel flexitarian.

Protejează sănătatea

Regimul mediteranean (cretan) este invocat de majoritatea studiilor pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, dar și a osteoporozei, depresiei și declinului cognitiv.

De asemenea, dieta mediteraneană reduce riscul de diabet, de cancer colorectal și de prostată și ne ferește de obezitate.  

Citește și Ce dietă ține Amalia Năstase: „Vă spun cele trei idei principale”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...