Digital: Ce va găzdui, în premieră, Muzeul Naţional de Artă Timişoara

Muzeul Naţional de Artă Timişoara (MNArT) va găzdui, în premieră, începând de vineri, galeria digitală Micro-Folie, un adevărat muzeu digital mobil, care reuneşte colecţii impresionante de capodopere din 12 instituţii culturale şi muzee de prestigiu din Franţa.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Institutul Francez Timişoara, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, prin amabilitatea Ministerului Culturii din Franţa şi a coordonatorului „La Villette”.

Micro-Folie reuneşte colecţii din Muzeul Louvre, Centrul Cultural Georges-Pompidou, Château de Versailles, Muzeul Naţional Picasso-Paris, Muzeul Orsay, Opera Naţională din Paris, transmite MNArT, printr-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

Muzeul Naţional de Artă Timişoara va include în această arhivă digitală 15 lucrări emblematice din patrimoniul său cultural, opere de artă semnate de artişti precum Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Romul Nuţiu, Ştefan Bertalan, Paul Neagu, Stevan Aleksic, Zugrav Nedelcu Popovici.

Infrastructură tehnologică

Această oportunitate a MNArT este cu atât mai importantă cu cât reţeaua de parteneri ai proiectului este într-o continuă dezvoltare, prin implicarea tot mai multor instituţii culturale internaţionale de prestigiu, cum sunt Palatul Schonbrunn din Viena, Palatul Charlottenburg din Berlin, Palatul Coudenberg din Bruxelles, Palatul Regal din Madrid etc.

Micro-Folie reuneşte lucrări de artă ale instituţiilor partenere într-o galerie digitală. Participanţii au posibilitatea, datorită infrastructurii tehnologice (tablete, video-proiecţie, sonorizare), să cunoască şi să admire opere de artă, să acceseze informaţii despre lucrări, să creeze conexiuni între arte şi să descopere latura ludică a proiectului, potrivit Agerpres.ro.

Această arhivă digitală transcende barierele culturale şi îşi propune să faciliteze accesul copiilor de toate vârstele, şi nu numai, la cultură.

Anul 2022 reprezintă pentru Muzeul Naţional de Artă Timişoara aniversarea a 150 de ani de patrimoniu muzeal, 150 de ani de când a fost pusă fundaţia instituţiei muzeale timişorene de Ormos Zsigmond.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...