DIICOT a prins doi profesori din Buzău cu trafic de droguri de mare risc: El e profesor de economie, ea e psihopedagog

Într-o operațiune amplă, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a efectuat o serie de percheziții marți, în mai multe județe, printre care Buzău, Vrancea, Brăila și Teleorman. Aceste acțiuni fac parte dintr-o investigație în curs privind traficul de droguri de mare risc. Autoritățile suspectează că această rețea criminală este coordonată de doi educatori cu sediul în Buzău.

La data de 26 septembrie 2023, procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău, în colaborare cu ofițeri din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (S.C.C.O.) Buzău, au efectuat un total de 26 de percheziții la domiciliu în județele Buzău, Vrancea, Brăila și Teleorman. Operațiunea este concentrată pe acuzații de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc înalt și de mare risc, precum și desfășurarea de tranzacții cu substanțe psihoactive fără autorizația corespunzătoare.

Investigațiile au relevat că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, mai mulți suspecți din județul Buzău au achiziționat diferite cantități de droguri de risc, inclusiv cannabis, precum și substanțe de mare risc, cum ar fi 3-CMC și MDMB-4en-PINACA, și compuși psihoactivi, cum ar fi 2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA și 5F-ADB, de la persoane din județele Vrancea, Brăila și Teleorman. Aceste droguri erau destinate revânzării către consumatori în municipiul Buzău. S-a stabilit că drogurile erau comandate prin aplicații online criptate, iar plata se efectua prin transferuri de criptomonede. Distribuția și vânzarea ulterioară a drogurilor aveau loc fără întâlniri fizice; cumpărătorii primeau o fotografie și coordonatele GPS ale locației tranzacției, după efectuarea plăților.

Într-un comunicat oficial, DIICOT a anunțat: „La Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău, vor fi aduse pentru audieri 25 de persoane.”

Potrivit surselor judiciare citate de aktual24.ro, rețeaua de trafic de droguri ar fi coordonată de o pereche de educațori din Buzău. Unul dintre ei este profesor de economie, comerț, calitatea produselor și serviciilor, în vârstă de 34 de ani, la două licee, unul în Buzău și altul în Patarlagele. Celălalt are 38 de ani și este psihopedagog la Liceul pentru Deficienți de Auz din Buzău.

Investigația în această operațiune semnificativă de trafic de droguri este în curs, iar detalii suplimentare se așteaptă să iasă la iveală pe măsură ce DIICOT continuă eforturile de destrămarea rețelei.

De asemenea, tot marti, in Bacau a fost prins un profesor de engleza care cultiva canabis intr-o seră de la tara. Citește aici!

Mai multe articole...

Cele mai citite articole