Din 2023 nu vor mai fi scutiri la Sănătate. Ce categorii vor plăti CASS de la anul

Sacul fără fund al Guvernului începe să se rupă tot mai tare. Cu o mână dă ajutoare, cu alte patru mâini strânge șurubul. Așa că, șomerii, deținuții, beneficiarii de ajutor social, personalul monahal și cei cu pensii mici vor plăti CASS.

Guvernul începe să strângă șurubul și mai tare. Persoane considerate până acum intangibile din punctul de vedere al Taxei pentru Sănătate (CASS) vor trebui să plătească din 2023 pentru a mai avea asigurate serviciile de sănătate în sistemul public se spune în Strategia Națională de Sănătate lansată de Ministerul Sănătății.Este vorba de șomeri, de beneficiarii de ajutoare sociale, de personalul monahal și pensionarii cu pensii mici care până acum erau scutite de la plata acestor sume:

”Stabilirea şi calcularea transparentă, prin raportare la veniturile brute încasate, a subvențiilor de la bugetul de stat către FNUASS pentru toate categoriile de persoane adulte care sunt asigurate fără plata contribuției (CASS): şomeri, deţinuţi, beneficiari de ajutor social, personal monahal, pensionari cu pensii mici. Schimbarea se va aplica începând cu primul trimestru din 2023”, se arată în Strategia naţională de sănătate.

3 COMENTARII

  1. Ori toți ,ori niciunul! sănătate privată, fără taxe,plătesc când mă îmbolnăvesc,nu sa stau la coada după bombardieri care nu plătesc,dar sunt pretențioși!cumva,domnii magistrați plătesc???tăcere de mormânt la ăștia!nici reduceri de salarii sau pensii,doar măriri și indexări!!!cei din tv și presă,nu îi deranjați!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole