Din culisele USR: „Sunt foarte mulţi semianalfabeţi printre cei care au candidat la locale”

„Meritocrația” și selectarea elitelor pentru alegeri par doar vorbe, din perspectiva celor care au fost în prima linie a Uniunii Salvați România. Unul dintre reproșurile pe care îl au cei care au părasit gruparea ține de calitatea slabă a multor membri selectați să-i reprezinte.

Informațiile apar în cartea „USR – nașterea și patologiile unui partid” (Editura GRI), coordonată de scriitorul și profesorul universitar Dan Lungu (fost senator USR de Iași) și scriitoarea Anca Goja (fost purtător de cuvânt al USR Maramureș).

21 de ex – lideri ai grupării, inclusiv membri fondatori, prezintă în această carte nașterea, creșterea și abaterile, uneori chiar penale, săvârșite în interiorul USR.

Care era nivelul candidaților ne explică Anca Goja (fost purtător de cuvânt al USR Maramureș):

„O altă dezamăgire au reprezentat-o unii candidaţi la locale, în special din mediul rural. Ocupându-mă de comunicare, am stat de vorbă cu mulţi dintre ei, le-am văzut prezentările, programele electorale. Sunt foarte mulţi semianalfabeţi printre cei care au candidat la locale, oameni incapabili să scrie o frază fără greşeli grave. Oameni care au candidat la funcţia de primar de comună şi care nu au fost în stare să scrie singuri un program electoral în 7 puncte. Şi care ne ziceau nouă, celor de la centru, să scriem noi „ceva, acolo”. Să fie. Aceasta nu este „politica altfel”! Din păcate, extinderea partidului s-a făcut pe repede înainte, cu un target primit de la centru. Astfel, au intrat în partid mulţi oameni care nu au nimic de a face cu ceea ce s-a numit „spiritul USR”, susține Goja.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...