Din tragedia Ucrainei ia naștere o nouă Europă. Ce crede Financial Times

”În ultimele două zile atât Macron, cât și Scholz au vorbit despre o „nouă eră” în Europa, notează Financial Times, care mai adaugă că se petrec momente de cotitură în istoria europeană.

Cotidianul mai evidențiază că în timp ce la Bruxelles și Berlin se prăbușeau tabuuri, sondajele de opinie indicau momente de cotitură și la Helsinki și Stockholm, cu majorități în favoarea aderării la NATO. „În această nouă eră, statele foste comuniste, precum Polonia, țările baltice și România – care au aderat la UE în secolul 21, dar se află acum în prima linie a războiului – vor avea un cuvânt mai greu de spus în politica UE.

La rândul lor, aceste țări, care până acum s-au concentrat mai degrabă pe NATO, ar trebui să-și îndrepte atenția către consolidarea UE”, scrie Financial Times.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...