Dinozaurii politici Gheorghe Flutur și Victor Paul Dobre, „suflul nou” al echipei Cîțu

Publicat: 30 mai 2021, 11:18, de Cezar Amariei, în News , ? cititori
Dinozaurii politici Gheorghe Flutur și Victor Paul Dobre, „suflul nou” al echipei Cîțu

Dinozaurii politici Gheorghe Flutur și Victor Paul Dobre sunt doi dintre susținătorii cei cu care Florin Cîțu promite să aducă un „suflu nou” în echipa liberală. Cei doi au fost prezenți duminică dimineața, în echipa de aproximativ 30 de susținători: Flutur în dreapta Ralucăi Turcan, V.P. Dobre în spatele Alinei Gorghiu (foto marcați cu galben).

Flutur și echipa sa de la CJ Suceava au în prezent de dat răspunsuri la DNA cu privire la modul în care a cheltuit Consiliul Județean Suceava fonduri europene de 7 milioane euro pentru amenajarea unei gropi de gunoi în vârful muntelui, la Pojorâta, în Pasul Mestecăniș.

Artizanul coaliției cu PSD la Galați, Victor Paul Dobre s-a remarcat printr-o șefie extrem de lungă a filialei liberale gălățene, de aproape două decenii (1998 – 2017), perioadă în care a ocupat mai multe funcții de conducere la nivel local.

Deputat PNL timp de patru mandate, fost ministru delegat pentru Administrație, Dobre a dat în aprilie 2021 în judecată Parlamentul României și Secretariatele Generale ale Camerei Deputaților și Senatului. Cere anularea legea care i-a revocat dreptul la pensia specială, de fost parlamentar.

În 2012, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Victor Paul Dobre, deputat şi fost ministru delegat pentru Administraţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Parchetul General solicită începerea urmăririi penale a fostului ministru Victor Paul Dobre

În cauză există indicii că numitul Dobre Victor-Paul a solicitat învinuitului Manoloiu Constantin, directorul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, să întocmească un înscris în care s-a consemnat că ‘Ministerul Administraţiei şi Internelor nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente’, în condiţiile în care tocmai acest minister, prin Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, a fost îndrituit de Guvernul României prin HG nr. 682/7.07.2012 să selecteze şi să prelucreze datele privind cetăţenii cu drept de vot, să le tipărească şi să le pună la dispoziţia primarilor”, se arată într-un comunicat al Parchetului General, transmis la acea dată.