Dintr-o fată obișnuită a ajuns o teroristă căutată de FBI. Povestea unei femei din America

Este vorba de femeia din Kansas arestată în Siria și predată FBI acum o săptămână, acuzată că a condus în Siria un batalion ISIS format numai din femei și copii. Judecătorii din Virginia au respins cererea ei de eliberare pe cauțiune.

Foștii ei profesori au declarat că sunt uluiți să afle că fata pe care au descris-o ca pe o studentă „inteligentă, veselă și susținută de familie” a ajuns să susțină terorismul.

Allison Fluke-Ekren are 42 de ani și a fost arestată în Siria, fiind acuzată de procurorii federali de conspirație în vederea sprijinirii unei organizații teroriste străine.

Potrivit anchetatorilor, ea a antrenat copii de până la șase ani să folosească mitraliere și plănuia un atac terorist violent. Femeia ar fi vrut, de asemenea, să recruteze voluntari pentru a ataca un campus universitar din SUA și se gândea și la un atac terorist asupra unui centru comercial.

Pentru aceste acuzații, femeia riscă până la 40 de ani de închisoare, potrivit BBC.

Este încă un mister cum ea a ajuns să își comande propriul batalion ISIS.

Larry Miller, care i-a fost profesor de științe în Kansas, în anii 1990, a declarat, potrivit BBC, că a fost total uluit de vestea legăturilor ei cu SI.

Era o studentă foarte, foarte bună. Era inteligentă și avea simțul umorului”, a spus acesta.

Miller a povestit că în urmă cu aproximativ 15 ani, a primit un email de la ea, în care spunea cât de mult îl admira ca profesor.â

„Acea scrisoare a fost minunată, ea povestea cât de mult iubește știința și natura și că va ajunge să predea. Nu a făcut niciodată nimic care să indice că vrea să facă rău altcuiva”, a declarat el.

Din primele informații, se pare că unul dintre martorii care au colaborat cu anchetatori ar fi chiar un membru al familiei ei. De altfel, familia( părinții și cei doi copii ai ei) au cerut să i se interzică să ia legătura cu ei.

Cum a ajuns femeia în Siria

Potrivit documentelor judiciare, Fluke-Ekren s-a mutat în Egipt în 2008 și a călătorit între Egipt și SUA în următorii trei ani. Ea nu a mai intrat în SUA din 2011.

„Ani de zile Fluke-Ekren a fost o adeptă ferventă a ideologiei teroriste radicale a ISIS, călătorind în Siria pentru a susține jihadul violent”, susțin procurorii.

Procurorii cred că femeia s-a mutat în Siria în jurul anului 2012. La începutul anului 2016, soțul ei a fost ucis în orașul sirian Tell Abyad în timp ce încerca să comită un atac terorist.

Ulterior, în același an, spun procurorii, ea s-a căsătorit cu un membru ISIS din Bangladesh specializat în drone, dar și acesta a murit la sfârșitul anului 2016 sau la începutul anului 2017.

La patru luni după moartea acelui bărbat, femeia s-a căsătorit din nou, cu un lider proeminent al ISIS responsabil cu apărarea orașului Rakka, fost fief al teroriștilor, informează The Guardian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...