Directorul Autorităţii Vamale Române, Dinu-Octavian Nicolescu, reţinut de DNA pentru o șpagă de 1 milion de lei

Directorul Autorităţii Vamale Române, Dinu-Octavian Nicolescu, a fost reţinut pentru trafic de influenţă de procurorii DNA, pentru fapte comise în perioada în care ocupa funcţia de director economic în cadrul Ministerului Mediului.

„În luna aprilie 2020, inculpatul Nicolescu Dinu-Octavian, printr-un intermediar, i-ar fi pretins unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 1.000.000 lei pentru a-şi exercita influenţa pe care acesta ar fi lăsat să se înţeleagă că o avea asupra unor funcţionari publici din cadrul Ministerului Mediului şi că i-ar determina pe aceştia să dispună anularea obligaţiilor fiscale, în valoare de 5.699.189 lei, pe care societatea omului de afaceri le avea de achitat către Administraţia Fondului pentru Mediu”, informează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Dinu-Octavian Nicolescu ar fi primit, în datele de 13 şi 14 aprilie 2020, prin acelaşi intermediar, în două tranşe (500.000 lei şi 495.000 lei) suma totală de 995.000 de lei.

Presupusul „litigiu” pe care societatea omului de afaceri îl avea cu Administraţia Fondului pentru Mediu nu a fost „rezolvat” până în prezent, arată DNA.

În conformitate cu prevederile art. 307 şi art. 309 Cod de procedură penală, i s-au adus la cunoştinţă inculpatului calitatea procesuală şi acuzaţiile.

„La data de 26 aprilie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, mai precizează DNA.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...