Directorul CIA: Se ia în calcul ca Rusia să încerce să folosească o armă nucleară tactică

Publicat: 15 apr. 2022, 15:30, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Directorul CIA: Se ia în calcul ca Rusia să încerce să folosească o armă nucleară tactică

Bill Burns, directorul CIA a transmis că SUA ia în calcul eventualitatea ca Rusia să încerce să folosească o armă nucleară tactică în războiul din Ucraina.

Totodată, Moscova este pusă față în față cu dificultățile întâlnite pe câmpul de luptă.Bill Burns avertizează că amenințarea nucleară a Rusiei nu trebuie ignorată.

Având în vedere potențiala disperare a președintelui Putin și a conducerii ruse, având în vedere eșecurile cu care s-au confruntat până acum din punct de vedere militar, niciunul dintre noi nu poate lua cu ușurință amenințarea reprezentată de o potențială recurgere la arme nucleare tactice sau la arme nucleare cu randament redus”, a declarat directorul CIA în timpul unui discurs la Institutul de Tehnologie din Georgia.

Bill Burns a menționat că CIA „veghează foarte atent la asta”. De asemenea, directorul CIA a ținut să menționeze că SUA nu au văzut încă semne că Rusia se pregătește să facă un astfel de pas.

Nu s-au văzut multe dovezi practice

„Deși am văzut o poziție retorică din partea Kremlinului cu privire la trecerea la niveluri mai ridicate de alertă nucleară, până acum nu am văzut multe dovezi practice ale tipului de desfășurare sau dispoziții militare care ar întări această îngrijorare – dar urmărim asta foarte atent”, a transmis Bill Burns, potrivit CNN.

Totodată, Bill Burns a adus la cunoștință că președintele rus Vladimir Putin a devenit din ce în ce mai izolat și că „apetitul pentru risc a crescut pe măsură ce stăpânirea lui asupra Rusiei s-a strâns”.