Directorul CNAIR, Florea Dascălu, își certa colegul de la Cluj pentru „lentoare”, chiar de la vânătoare

La finele lunii octombrie, anchetatorii DNA Timișoara l-au ridicat pe directorul din cadrul CNAIR, Dascălu Florea, după un flagrant în care a primit mită de la un denunțător. În urmă cu câteva zile, Dascălu a fost deferit justiției.

La cererea anchetatorilor de către Tribunalul Timiș, Florea Dascălu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar Curtea de Apel Timișoara a validat, definitiv, mandatul emis de primul judecător de drepturi și libertăți.

Dascălu ar fi fost dat pe mâna procurorilor, potrivit actelor din dosarul de la instanță, de către un denunțător care le-a povestit acestora cum proceda directorul CNAIR, arată Stiripesurse.

Denunțul a venit din partea lui Marius Cosma, patronul unei societăți din Arad. Trebuie remarcată, însă, lejeritatea și imprudența cu care Dascălu discuta telefonic cu „clientul“ său despre traficul de influență pe care îl face pentru el, primind la schimb partide de vânătoare sau plicuri cu bani.

Până la urmă, traficul s-a materializat, iar Dascălu s-a „agățat“ inclusiv de colegii directori pentru „lentoarea“ cu care ar fi dat curs pretențiilor sale cu iz penal.

Astfel, în data de 6 mai 2022, Florea Dascălu l-a sunat pe directorul de la DRDP Cluj căruia i-a reproșat că nu este ”în stare” să organizeze și el o partidă de vânătoare, după care i-a solicitat să-i acorde societății ce urma să fie favorizată, lucrări de estetică rutieră. Directorul în cauză s-a conformat și ar fi promis că îi va da chiar și lucrări în plus.

Mai trebuie spus și faptul că Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) sunt 8 subunități, fără personalitate juridică, ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), situate în București, Timișoara, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Constanța, Brașov și Buzău.

Stenograme și tupeu de director

„Dascălu Florea: Da. Auzi, de ce ai scos…uite sunt la Ineu, la o vânătoare, că tu nu ești în stare să organizezi, organizează alții….

……………………………………………………………………………………

Martorul … intervine în discuția dintre cei doi, spunându-i inculpatului Florea Dascălu că are nevoie de lucrări de estetică pe DRDP Cluj, (acolo unde este director interlocutorul inculpatului, martorul …)

Martor: Acum trebuie să-mi dea la… la estetică

Dialogul dintre inculpatul Dascălu Florea  și martorul … continuă, martorul conformându-se solicitării directorului CNAIR și promițând că îi va da lucrări în plus societății… , a martorului …:

Dascălu Florea: Auzi, auzi la estetică să ai grijă ce program îi dai să facă.

Martor: Aa, îi dau. Îi dau încă 150.000 de metri pătrați. Luni

Dascălu Florea: Bine. Să nu-i dai cum ai promis, cum faci tu că promiți și

Martor: Nu băă…păi eu oricum trebuie să-i dau că mai am reclamații cu estetica…”, se arată în dosarul de la Tribunalul Arad.

Anchetatorii DNA arată că discuția a avut loc în momentul în care directorul Dascălu era deja sosit în județul Arad, pentru vânătoare, fiind în prezența martorului denunțător, exercitarea influenței sale pe lângă directorul DRDP Cluj fiind făcută atât în contul suportării cheltuielilor de vânătoare de către „clientul organizator”, cât și având în vedere faptul că inculpatul Dascălu era convins că va primi și o sumă de bani până la plecarea sa înapoi la București, așa cum s-a întâmplat la fiecare întâlnire a sa cu denunțătorul, căci într-adevăr, în data de 07.05.2022 i-a fost remisă suma de 10.000 lei.

Colegul director l-a turnat fără jenă

„În cursul urmăririi penale a fost audiat martorul director al DRDP Cluj, care a declarat că în data de 06.05.2022 a fost sunat de către inculpatul Dlorea Dascălu, care i-a solicitat să-i acorde societății … lucrări de estetică rutieră, el conformându-se și promițând că îi va da lucrări în plus respectivei societăți, ceea ce a și făcut”, se mai arată în actele dosarului de la instanță.

Pus în fața probelor, Dascălu nu a mai putut decât să recunoască traficul de influență exercitat pentru denunțător față de colegul său director și a dat o declarație la anchetatori în care a arătat detaliat cum „i-a solicitat martorului director al DRDP Cluj, să-i acorde societății.. lucrări de estetică rutieră”, potrivit stiripesurse.

Citește și Florea Dascălu, ex-directorul din CNAIR, încă 30 de zile de arest preventiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...