Directorul executiv al Festivalului Enescu: Avem lucrări noi, ciudate, grele, dar vor rămâne…”

Festivalul Enescu, în plină desfășurare în aceste zile în România, propune un program variat. La realizarea acestui program special au colaborat directorul artistic, Vladimir Jurovsky, şi directorul executiv, Mihai Constantinescu.

Acesta din urmă spune că „Vladimir și cu mine am lucrat la aceste programe și, evident, am și întrebat dirijorii ce preferă, le-am propus și noi, am stabilit împreună, deci să zicem că e o activitate comună și îmi pare bine că până la urmă sunt și persoane care apreciază acest program”.

Mihai Consntinescu mai evidențiază că, chiar dacă uneori este foarte greu, greutatea programului constă în faptul că apar lucrări noi, care poate pentru prima dată în audiție „sunt ciudate, sunt grele, sunt mai puțin accesibile pentru publicul nostru, dar aceste lucrări grele, cum au fost programele Stravinski, cum este „Die tote Stadt”, cum este „Der Zwerg”, „Lulu”, aceste programe practic vor fi cele care vor rămâne după un festival și care sunt apreciate internațional”. Directorul executiv subliniază că, în fond, acesta este și idealul festivalului, potrivit Rador.

Anul acesta ne aflăm în faţa unei ediţii a Festivalului extinsă nu doar la nivelul României, ci şi în afara hotarelor ţării, ajungând până la Berlin sau Toronto. „Internaţionalizăm practic festivalul internaţional. O absolută noutate”, mai spune Mihai Constantinescu. .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole