Directorul OMS Europa lansează un semnal de alarmă

Organizaţia Mondială a Sănătăţii este „extrem de îngrijorată” de numărul mare de infectări Covid-19 din Europa, relatează BBC.

Directorul OMS Europa, Dr. Hans Kluge a avertizat că aproximativ 500.000 de decese ar putea fi înregistrate până în martie fără măsuri urgente. Kluge a declarat la BBC Today că introducerea unor măsuri precum purtarea obligatorie a măştilor de protecţie ar putea ajuta.

Avertismentul vine în momentul în care mai multe țări europene au raportat rate de infectare extrem de mari. În acest context, guvernele au început să introducă restricții mai dure.

Dr. Kluge a spus că în spatele răspândirii stau factori precum sezonul de iarnă, insuficienta vaccinare şi dominaţia regională a variantei Delta.

„Covid-19 a devenit din nou cauza numărul unu de mortalitate în regiunea noastră”, a spus el pentru BBC, adăugând că „ştim ce trebuie făcut” pentru a lupta împotriva bolii.

Dr. Kluge a spus că măsurile obligatorii de vaccinare ar trebui privite ca o „ultimă soluţie”, dar că ar fi „foarte oportun” să existe o „dezbatere juridică şi în societate” despre această problemă.

„Înainte de asta, există şi alte mijloace precum paşaportul Covid”, a spus el, adăugând că acesta „nu este o restricţie a libertăţii, ci mai degrabă este un instrument pentru a ne păstra libertatea individuală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...