Directorul regional al DRDP Craiova a câștigat recursul – Bogdan Bratu s-ar putea întoarce la serviciu

Judecătorii au ridicat astăzi măsura arestului la domiciliu în ceea ce îl privește pe Bogdan Bratu și au decis că procesul poate continua cu acesta sub control judiciar. Putem spune că este o intrare pe făgașul normal al actului de justiție, având în vedere că inițial Directorul regional al DRDP Craiova a fost tratat ca un infractor periculos de oamenii legii.

Practic, în baza unor suspiciuni că diplomele de studii nu ar fi reale, Bratu a fost săltat de polițiști, în urmă cu aproximativ o săptămână de la Craiova, adus la București, arestat 24 de ore și trimis în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Asta deși în ziua în care a fost arestat, avocata lui Bogdan Bratu a prezentat înscrisuri prin care încerca să demonstreze că studiile și diplomele directorului regional al DRDP Craiova sunt valabile. Procurorii nu au ținut cont de toate astea și l-au trimis în fața judecătorilor cu propunerea de a sta în arest alte 30 de zile.

Se pare că Bratu a avut totuși noroc la momentul respectiv, pentru că judecătorii au respectat principiul prezumției de nevinovăție, până la rămânerea definitivă a unei hotărâri judecătorești și l-au trimis acasă, în arest la domiciliu.

Procesul va continua, iar în funcție de probele administrate, așa cum este firesc, judecătorii vor lua o decizie, într-un sens sau altul.

Mai puțin firească este însă etalarea de forțe din momentul inițial și motivul pentru care organele de cercetare s-au năpustit efectiv peste Bratu, de parcă ar fi fost cel puțin un șef de cartel columbian sau mexican.

Asta în condițiile în care alte personaje din conducerea CNAIR central sau a regionalelor sunt tratate cu duhul blândeții și stau relaxate pe funcții, deși sunt cercetate pentru fapte mult mai grave, cum ar fi de exemplu delapidarea.

Poate că la un moment dat vom afla adevărul din spatele acestor situații, în care unul este aproape călcat în picioare de instituțiile statului pentru fapte cu un pericol social extrem de redus, în timp ce alții, cercetați pentru fapte penale grave, sunt mângâiați părintește pe creștet și protejați de orice disconfort.

Mai multe articole...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole