Directorul regional Eugen Cecan își pune angajații să aibă grijă de câinele lui

Șeful DRDP Cluj, Eugen Cecan și-a luat câine. Până aici nu ar fi nimic de criticat, iar domnul Cecan ar putea fi chiar de apreciat pentru faptul că a ales să dea unui patruped șansa unei vieți mai bune.

Însă problema este că de câinele domnului director regional al DRDP Cluj, au grijă de fapt angajații Regionalei, în timpul orelor de program, când ar trebui să facă altceva, conform fișei postului.

Angajații îi dau de mâncare câinelui, îl mângâie și se joacă cu el, după ce directorul regional, Eugen Cecan îl aduce la serviciu și îl lasă în parcarea DRDP Cluj, legat cu un lanț de ușa unui garaj.

Este de notorietate că domnul Eugen Cecan nu este la primul puseu de iubire față de animale și nici la prima abatere în ceea ce privește folosirea personalului din subordine pentru îngrijirea acestora.

Ne amintim de pășunile destinate turmelor de oi  și de capre pe care  domnul Cecan, iubitor de animale, le întreținea cu utilajele și oameni de la DRDP Cluj.

Însă procurorii DNA Cluj nu au apreciat pasiunea lui Eugen Cecan pentru animale și i-au întocmit dosar penal pentru delapidare, care a fost trimis în instanță pe data 25.06.2019.

În rechizitoriul DNA Cluj, procurorii precizează că „în perioada vara 2014-decembrie 2015 inculpatul Cecan Eugen, având funcția de director general al DRDP Cluj,  a folosit, în interes personal ori ai membrilor familiei, resursele materiale și umane ale unității pe care o conducea, cele mai multe din acțiunile de folosire a acestor resurse vizând realizarea de lucrări de curățare a unor terenuri utilizate de Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Așchileu-Vultureni, înființată de fii săi, Cecan Paul și Cecan Cristian”.

Iar lucrurile nu se opreau aici. Directorul Eugen Cecan folosea utilajele și angajații regionalei Cluj inclusiv pentru culegerea porumbului, hrănirea animalelor de la fermă și recoltarea zerului.

Rămâne să vedem cum se va încheia procesul, dar și dacă procurorii vor decide să îi deschidă și alte dosare penale, iubitorului de animale, Eugen Cecan.

Sperăm totuși ca Directorul Regional al DRDP Cluj să nu se apuce între timp să crească crocodili, struți sau girafe, pentru că nu ar avea suficienți oameni în regională pe care să îi folosească pentru întreținerea pasiunii sale.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole