Directorul SALROM, Constantin Dobrea, pas cu pas către Parchetul General

Decizia de ieri a Agenției Naționale de Integritate (ANI) privind conflictul administrativ de interese ale fostului director general interimar al SALROM, Constantin Jujan, este la un pas să fie pusă în aplicare și pentru actualul director Dan Constantin Dobrea.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție 

Agenția Națională de Integritate a constatat averea nejustificată, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 6 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010.

Printre acestea se află și Constantin Jujan, fost Director general interimar al Societății Naționale a Sării S.A. – SALROM, respectiv membru în Consiliul de Administrație al Societății Naționale a Sării S.A. – SALROM. 

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către JUJAN CONSTANTIN a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în perioada exercitării mandatului de director general interimar, persoana evaluată a semnat o serie de documente pentru sine, obținând în perioada 2018 – 2020, venituri din salarii în sumă totală de 319.139 Lei.

Practic, Constantin Jujan s-a propus și a votat ca să fie numit director general la SALROM, timp în care a și fost remunerate pentru această funcție cu suma de 319.139 de lei, adică circa 66.000 de euro.

Dobrea, pas cu pas pe urmele lui Jujan

PUTEREA a semnalat de mai multe ori că și actualul director general interimar de la SALROM, Dan Constantin Dobrea a procedat la fel ca și Constantin Jujan (Caz incredibil la Salrom: Președintele Consiliului de Administrație s-a votat director general).

La ședința CA de la Salrom din data de 15 februrie 2022, Dan-Constantin Dobrea renunță la funcția de președinte și rămâne membru. Dar, supriză! Cei cinci membrii ai Consiliului de Administrație de la Salrom, printre care și Dan-Constantin Dobrea, îl propun director general pe… Dan-Constantin Dobrea.

Toți cei cinci membri, adică și Dobrea au fost de acord ca Dobrea să fie director general. Premierul Nicolae Ciucă, dar mai ales ministrul Economiei, Florin Spătaru a fost informat de mai mute ori de ilegalitatea numirii lui Dobrea, dar, cazul s-a mușamalizat pentru că Spătaru este prieten cu Dobrea și de multe ori a fost văzut la terasa de fițe a directorului Salrom de la Galați.

Acum, Dobrea a călcat serios pe urmele lui Jujan, adică e în drum către Parchetul General.

3 COMENTARII

  1. Dobrea s-a ascuns in Cipru vreo 4 ani dupa ce a inselat niste libanezi la Iasi cu 170000 dolari. A muncit la o ferma de pesti de unde a fost racolat de un rus si adus reprezentant mine Lenin la Galati.
    Firma de vanzari tabla Galtrade era a lui Pohrib.
    Sapati si vedeti care e legatura cu preotul Popa Viorel actual director la rachete Ploiesti. Cu Pucheanu e clar, dar si cu deputatul Ciasuri…
    Aveti de sapat si cu Staua Dunarii, Gruia, Nica…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole