EXCLUSIV. Caz incredibil la Salrom: Președintele Consiliului de Administrație s-a votat director general

La una dintre cele mai atractive companii încă controlată de statul român a fost impus ca director, printr-o inginerie administrativă incredibilă, dar cu iz penal,  tocmai patronul unei terase de fițe din Galați.

Dobrea centrează, Dobrea marchează pentru… Dobrea

Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia, societate cu capital majoritar de stat, aflată în portofoliul Ministerului Economiei condus de gălășeanul Florin Spătaru, are de pe 2 februarie 2022 un nou Consiliu de Administrație, din care fac parte Emilia Mirela David, Lăcrămioara Daniela Nicoară și Dan-Constantin Dobrea. 

Numai că tot la aceea dată, unul dintre administratori, Dan-Constantin Dobrea, din Galați, adică de unde provine ministrul Florin Spătaru, este impus ca membru provizoriu, pentru patru luni, în Consiliul de Administrație de la Societatea Națională a Sării SA-Salrom, aflată sub tutela tot a Ministerului Economiei. Ulterior, potrivit informațiilor de pe site-ul Salrom, acesta ajunge președinte al bordului administrativ de la Salrom.

Numai că la ședința CA de la Salrom din data de 15 februrie 2022, Dan-Constantin Dobrea renunță la funcția de președinte și rămâne membru devine din președinte. Dar, supriză! Cei cinci membrii ai Consiliului de Administrație de la Salrom, printre care și Dan-Constantin Dobrea, îl propun director general pe … Dan-Constantin Dobrea. Toți cei cinci membrii, adică și Dobrea au fost de acord ca Dobrea să fie director general.

Poliția Sector 1: ”Folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane este infracțiune”

Însă această numire este ilegală și are conotații penale și deja a mai existat un caz similar la această societate fapt pe care Serviciul de Investigare a Criminalității Economic din cadrul DGMPB, Poliția Sector 1, a deschis Dosarul nr.171/P/2022 cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane prevăzute de art.301, alin 1, C.P. Practic, în ședința CA din data de 15.02.2022, Dan-Constantin Dobrea, în calitate de membru CA a votat în favoarea propriei desemnări pentru funcția de director general interimar al Salrom.

Drept urmare s-a încheiat contractul de mandat al lui Dan-Constantin Dobrea de director general al Salrom, pentru o perioadă de patru luni. Ca atare, la ora actuală, situația numirii lui Dobrea este identică cu cea din dosarul aflat în lucru la Poliția Sector 1, ceea ce ar însemna că cercetările pot fi extinse și în cazul acestuia.

Cumetriile drumului de la Lehliu Gară la Salrom

Ceea ce se știe mai puțin este faptul că Dan-Constantin Dobrea este nașul actualului edil al municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și este foarte bun prieten cu actualul ministru al Economiei, Florin Spătaru, cel care l-a impus la Salrom și la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia.

Suprinzător, în declarația de averea, Dobrea a menționat că în 2021 nu a avut niciun venit, dar el controlează de ani buni una dintre terasele de fițe din Galați – ”C. House Lounge Cafe”. Însă, tot printr-o inginerie administrativă, actualul director general de la Salrom a ajuns pe 17 ianuarie 2021 inspector la Primăria Lehliu Gară, după care la 1 mai 2021, chiar dacă era zi liberă, ajunge inspector la Primăria Galați, adică în subordinea finului său.

De asemenea, este cunoscut faptul că Dobrea a fost unul dintre membrii de vază ai UNPR Galați, iar de când a ajuns la Salrom se comportă ca un stăpân de sclavi și, totodată, a devenit extrem de apropiat de o directoare din societate care, în trecut, a cochetat cu un fost selecționer al naționalei de fotbal a României. Dar, despre ”isprăvile” lui Dobrea la Salrom cu altă ocazie, adică după ce ANI și Poliția Română extind totuși cercetările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...