Disneyland Shanghai, închis pentru o perioadă nedeterminată, după un caz de COVID

Disneyland Shanghai a fost închis pentru o perioadă nedeterminată, după ce un vizitator a fost testat pozitiv cu Covid. Decizia a fost luată pentru a opri din start o posibilă nouă epidemie, mai ales că în februarie 2022 urmează să aibă loc la Beijing Jocurile Olimpice de iarnă.

În urma identificării acestui caz, duminică, nu mai puțin de 34.000 de persoane, angajați și vizitatori au fost deja testate, până luni dimineață, pentru a vedea dacă au luat sau nu virusul, potrivit Agenției ANSA.

Toate testele au ieșit negative, dar adulții și copiii care au vizitat parcul în ultimele zile sunt nevoiți să stea acasă timp de cel puțin 48 de ore și să fie supuși unor teste suplimentare.

Cazul pozitiv a fost descoperit la o vizitatoare care se întorcea dintr-o excursie într-o provincie de lângă Shanghai.  

Duminică, au fost depistate, însă, nu mai puțin de 92 de noi cazuri în țară, cel mai mare număr începând cu luna septembrie, iar autorităţile chineze încearcă să țină lucrurile sub control prin adoptarea unor măsuri stricte în perspectiva evenimentului de anul viitor.

Cu două zile mai devreme, și parcul Universal Studios din Beijing, deschis la sfârșitul lunii septembrie, semnalase cazuri de contacte infectate în rândul vizitatorilor săi în weekendul precedent.

Din cauza ultimului focar, aproximativ șase milioane de chinezi, în total, se află în prezent în izolare, cea mai mare parte în marele oraș Lanzhou, situat la 1.200 km vest de Beijing.

Situația este „gravă și complexă”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, evidențiind rapiditatea cu care virusul s-a răspândit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...