Dispar ursuleții Koala? (VIDEO)

Populaţia de koala din Australia este afectată de clamidioză şi experţii în faună sălbatică spun că emblematicul marsupial ar putea să dispară din multe zone ale ţării.

Potrivit CNN, chlamydia se transmite sexual şi infectează mai mult de 100 de milioane de oameni anual şi poate cauza infertilitate dacă este netratată. În cazul koala, infecţia necontrolată poate cauza orbire şi chisturi dureroase în tractul reproducător al animalului ce pot duce la infertilitate şi chiar la deces.

Antibioticele folosite pentru a trata boala pot distruge flora intestinală delicată necesară animalelor pentru a consuma dieta lor de bază, frunzele de eucalipt, astfel că unele exemplare mor de foame după ce au fost tratate. În plus, boala se poate răspândi rapid. În 2008, exista „o răspândire foarte, foarte scăzută”, de aproximativ 10%, la koala din Gunnedah, localitate rurală din nord-estul New South Wales, potrivit lui Mark Krockenberger, profesor de patologie veterinară la Universitatea din Sydney. Până în 2015, cifrele au screscut până la 60%. În prezent, aproximativ 85% din populaţia de koala este infectată, a mai spus Krockenberger.

Dacă te gândeşti, nu mai este o populaţie viabilă din cauza infertilităţii. Aproape toate femelele care sunt infectate cu Chlamydia devine infertilă într-un an, poate doi, maxim… Chiar dacă supravieţuiesc, nu se mai înmulţesc”, a mai explicat profesorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Cristina Todoran și Ludovic Orban. Fotografie realizată în Photosop

Prima reacție a lui Orban după scandalul scrisorii pierdute a amantei...

Ludovic Orban și-a făcut prima apariție publică după ce PUTEREA.RO a publicat scrisoarea pierdută a fostei sale amante. Orban se plimba galant și zâmbăreț...