DNA a făcut liniște în Ministerul Transporturilor

Publicat: 20 ian. 2023, 08:46, de Ion Teleanu, în ECONOMIE , ? cititori
DNA a făcut liniște în Ministerul Transporturilor
Ministerul Transporturilor

Trimiterea în judecată a directorul de la CFR SA, Ion Alexandru Simu, ”săgeata” sforarului șef Bogdan Mîndrescu și a colectorului său, dar și audierea de către DNA a ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a produs stupoare fără precedent în Palatul CFR.

O fi liniștea dinaintea furturnii?

După ce ministrul Sorin Grindeanu a fost audiat la DNA în dosarul celor doi directori de la CFR SA în sediul Ministerului Transporturilor s-a creat o atmosferă ca de înmormântare. Pe culuarul către biroul lui Sorin Grindeanu și al secretarilor de stat, în special spre ”luxosul” birou al lui Bogdan Mîndrescu nu mai circulă nimeni.

După la acțiunea DNA era o forfotă de nedescris pe acest culuar iar anticamerele erau mai ceva ca-n Gara de Nord. Ieri, însă, toată lumea stătea prin birouri, cu ochii pe telefon și televizor și vorbeau doar în șoapte.

Cel mai panicat era sforarul șef al Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, pentru că nu știe încă ce surprize a pregătit DNA pentru Grindeanu, Simu și, mai ales, pentru el. Practic, ieri, DNA a făcut liniște în Palatul CFR. Să fie oare liniștea dinaintea furtunii?

Ion Simu și Sorin Grindeanu

Simu și ”Colectorul” Ceșa, în vizorul DNA

DNA a început luni urmărirea penală față de directorul general interimar al CFR SA, Ion-Alexandru Simu, pentru ”instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit” și ”instigare la uzurparea funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

Tot săptămâna aceasta, DNA a început urmărirea penală și față de mâna dreaptă a lui Simu, directorul general adjunct tehnic, Petru Ceșa, botezat de ceferiști ”Colectorul”, pentru ”abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată” și ”uzurparea funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.