DNA cere aprobarea Camerei Deputaților pentru efectuarea de percheziții informatice la Daniel Tudorache

DNA cere aprobarea Camerei Deputaților pentru încuviințarea de a face percheziții informatice în dosarul în care deputatul PSD Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, este urmărit penal pentru achiziții ilegale și supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Șeful DNA, Crin Bologa, a informat că percheziția informatică este o activitate necesară pentru descoperirea și strângerea probelor în procesul penal. În cazul membrilor Parlamentului, această procedură este condiționată de votul plenului Camerei Deputaților. Acum, rămâne de văzut dacă colegii săi de partid și din coaliție, dacă îi vor da o mână de ajutor în dosarul penal sau dacă îi vor da vânt spre o posibilă condamnare penală.

Tudorache, în lupa celor de la DNA

DNA, a emis un comunicat prin care arată că Daniel Tudorache are calitatea de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.

,,Concret, procurorul șef al DNA a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul și dosarul penal întocmite de procurorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, pentru a fi înaintate ministrului Justiției, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaților, în baza art. 72 din Constituția României, art. 23 alin. 1 si art. 24 din Legea 96/2006 republicată, privind Statutul deputaților și senatorilor, art. 222 alin. 1 și 2 din Regulamentul Camerei Deputaților, încuviințarea percheziției informatice față de persoana menționată care are calitatea de suspect în dosar”, se arată în comunicatul DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...