DNA a trecut la Marian Vanghelie şi Daniel Tudorache, urmăriţi penal pentru achiziţii nelegale în pandemie

Doi foști primari de la sectoarele Capitalei, Marian Vanghelie, fostul edil de Sectorul 5, și Daniel Tudorache, fost primar la Srctorul 1, sunt urmăriţi penal de DNA într-un dosar cu privire la realizare de achiziţii nelegale şi supraevaluate realizate în timpul pandemiei de COVID-19.

DNA precizează că este vorba despre achiziţii supraevaluate de tablete pentru elevi (75.500 bucăţi), dar şi de produse necesare în perioada pandemiei de COVID-19, cum ar fi nebulizatoare de biodecontaminare (1.200 bucăţi) şi termoscannere (200 bucăţi).

Marian Vanghelie, care la data înfăptuirii faptelor era consilier în cadrul Consiliului Local Sector 5 Bucureşti, este acum urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat.

Pe lista acuzațiilor se mai află instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave (patru fapte, din care una în formă continuată), instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată (11 fapte, din care trei în formă continuată), preum și instigare la fals material în înscrisuri oficiale (două fapte, din care una în formă continuată) sau instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

În același timp, Daniel Tudorache, deputat PSD, și care la data faptelor era primarul Sectorului 1 Bucureşti, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...