DNA în vămi. 14 poliţişti de frontieră şi 12 vameşi audiaţi în urma percheziţiilor

DNA a descins în vămi și locuințe particulare într-un amplu proces de percheziții în urma căruia au condus la audieri 14 poliţişti de frontieră şi 12 vameşi.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în coordonare cu autorităţi judiciare din Republica Moldova, au efectuat, marţi, peste 30 de percheziţii într-un dosar de corupţie.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, în cursul zilei de marţi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost 31 de percheziţii în judeţele Iaşi, Vaslui, Botoşani, Galaţi, Neamţ şi Bihor, dintre care cinci la puncte de trecere a frontierei, restul la domiciliile unor persoane fizice.

Surse judiciare au precizat pentru AGERPRES că vizaţi în acest caz ar fi lucrători din punctele de frontieră Borş, Stânca-Costeşti, Albiţa, Oancea, Sculeni pentru fapte de luare de mită.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi, în coordonare cu autorităţi judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenţia Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021 – septembrie 2022”, se arată în comunicatul DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...