DNA: Inspector din ANAF Oradea – trimis în judecată după ce ar fi primit 15.000 de euro mită

Cătălin Sabău, inspector în cadrul ANAF Oradea, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 15.000 de euro mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Cătălin Sabău, inspector în cadrul ANAF – Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Oradea, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă agravată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că la data de 1 aprilie, în urma efectuării unui control la o PFA (persoană fizică autorizată), bănuită de desfăşurarea unor activităţi de comerţ online, neînregistrate fiscal, Cătălin Sabău, în calitatea menţionată, ar fi pretins şi primit de la tatăl persoanei respective suma de 15.000 euro.

„Banii respectivi ar fi fost primiţi de inculpat pentru a nu sesiza organele de urmărire penală cu neregulile constatate în contextul controlului şi pentru a stabili obligaţii fiscale mai mici în sarcina persoanei vizate”, menţionează anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii şi preventive dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...